Son Türkiye uyarısı İsrail'den

İsrail Başbakanlığı Terörle Mücadele Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada Türkiye'de yaşayan vatandaşlara çağrıda bulunuldu.

Son Türkiye uyarısı İsrail'den

İsrail Başbakanlığı, acil terör saldırısı riski taşıdığı iddiasıyla vatandaşlarına ‘Türkiye’yi en kısa sürede terk edin’ çağrısında bulundu.

İsrail Başbakanlığı Terörle Mücadele Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada Türkiye’de yaşayan vatandaşlara çağrıda bulunuldu.

Söz konusu açıklamada mevcut seyahat risk uyarısının 2. seviyede olduğu hatırlatılırken, “Tehdit, Türkiye’deki tüm turistik merkezleri kapsıyor. Türkiye’deki İsraillilerin turistik merkezlerden uzak durmalarını, yerel yetkililerinin uyarılarını dikkate almalarını ve ülkeyi en kısa zamanda terk etmelerini tavsiye ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Risk değerlendirmesini 2. seviyeye yükseltti

19 Mart’ta IŞİD tarafından Taksim’de gerçekleştirilen intihar saldırısında üç İsrail bir İran yurttaşı hayatını kaybetmiş, 39 kişi de yaralanmıştı. Bunun üzerinde İsrail yönetimi, 28 Mart’ta İsrail Başbakanlığı Terörle Mücadele Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, mevcut seyahat risk uyarısını 3. seviyeden 2. seviyeye yükseltmişti. 3. seviye “somut saldırı tehditlerine”, 2. seviye ise “yüksek somut tehditlere” işaret ediyor. Bir sonraki aşama ise artık savaş yaşanan bölgeler için kullanılıyor.