SYRİZA'nın emperyalizm işbirlikçiliği bir kere daha tescillendi: Yunan emekçilere Obama yasağı

Barack Obama'nın Yunanistan ziyareti öncesinde SYRİZA'dan yasaklar geldi.

SYRİZA'nın emperyalizm işbirlikçiliği bir kere daha tescillendi: Yunan emekçilere Obama yasağı

Yunanistan’da iktidarın büyük partisi olan SYRİZA’nın emperyalizm ile büyük bir işbirliği içerisinde olduğu tescillendi.

Avrupa ziyareti kapsamında yarın Yunanistan’a gidecek olan ABD Başkanı Barack Obama’nın ziyareti esnasında, ülke genelindeki bütün gösteriler yasaklandı.

Yunanistan’da Akropolis’te bir konuşma yapacağı bildirilen Obama’nın gelişine karşı protesto çağrılarının gelmesi üzerine SYRİZA’nın bu kararı aldığı bildiriliyor.

Yunanistan Komünist Partisi konu ile ilgili yayınladığı açıklamada, gençlerin, işçilerin ve kadınların AB-NATO-ABD tarafından temsil edilen emperyalist politikalara karşı mücadelenin önemi vurgulanırken, ABD Başkanı Obama’nın Yunanistan’a gelişinin protesto edilmesi gerektiği ifade edildi.

Aynı zamanda SYRİZA hükümetinin emperyalizmle işbirliği içerisinde olduğunun söylendiği açıklamada, emperyalistlerin ayaklarının altına kırmızı halı sergilendiği söylendi.

Alınan yasaklama kararını “aşağılık ve despotça” olarak tanımlayan KKE, SYRİZA’nın Yeni Demokrasi ve PASOK hükümetlerinden bir farkı olmadığını ifade etti.

KKE halka dönük eylem çağrısını tekrarlarken, Yunan emekçilerini yarın akşam Atina’da yapılacak ve PAME tarafından örgütlenen protestoya katılmaya çağırdı.

Metro durakları da kapatıldı

Son dakika gelişmesi olarak Atina’da beş metro durağının da Obama’nın ziyareti ile ilgili olarak kapatıldığı öğrenildi. Kapalı duraklar şunlar: Syntagma, Evaggelismos, Megaro Mousikis, Akropolis, Syggroy-Fix.

http://gazetemanifesto.com/2016/10/27/cipras-bu-konuyu-abd-baskanina-hatirlatirken-obama-ise-baskanligim-sona-erdiginde-emekli-olarak-daha-fazla-sure-kalmak-uzere-gelebilecegim-yeter-ki-bana-dinlenebilecegim-sakin-bir/