Reklam
Kategoriler: İç Açı

TKH: AKP darbeyle değil, halkın örgütlü mücadelesiyle yenilecektir!

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi 15 Temmuz’da yaşanan ‘darbe girişimi’ ile alakalı açıklamada bulundu.

“Bu durum kabul edilemez. Krizin, çatışmanın, sömürünün ve saldırganlığın düzeni İkinci Cumhuriyet ve onun yürütücüleri bir bütün olarak karşıya alınmalıdır.” denilen açıklamanın tam metni şu şekilde;

“TKH Merkez Komitesi 16 Temmuz Cumartesi toplanarak aşağıdaki açıklamayı kaleme almıştır:

Ülkemiz büyük bir kaos içindedir. Dün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir grubunun “yönetime el koyduğunu” açıklaması üzerine ülkemiz yeni bir siyasal krizin içine sürüklenmiştir. Bütün bu gelişmeler, AKP’nin ve onun gerici düzeninin yaratmış olduğu siyasal iklimin ve yönetimin sonucundan başka bir şey değildir.

Ülkemizin bu hale gelmesinde AKP iktidarının 14 yıllık yönetiminin büyük suçu vardır. Ülkemiz aynı zamanda dış politikada yaşanan sıkışmanın boyutlarıyla değerlendirilmesi gereken ciddi bir siyasi krizle karşı karşıyadır.

Öncelikle bu gerçek görülmelidir.

Bugün ortaya çıkan bu tablo, ülkemizin içine düştüğü durumun vehametini göstermesi açısından ibret vericidir. Bu tablonun “sorumluları”, darbe girişimine “yeltenenler” ve buna “akıl verenler” emekçi halkımız tarafından asla unutulmamalıdır.

Bütün bu gelişmelerin gerçekleri önümüzdeki günlerde tek tek ortaya çıkacaktır. Arkasındaki güçler açığa çıktığında, bu güçleri bugüne kadar koruyan ve kollayanların da maskeleri düşecektir.

Meclis’in bombalandığı, sokaklarda silahların ateşlendiği bu tablo kabul edilemez. Yine aynı şekilde, askerlerin linç edilmesi, kafalarının kesilmesi AKP eliyle yönetilen ülkemizin geldiği yeri göstermesi bakımından açıktır.

Resmi ağızlardan dillendirilen ve cemaat adıyla kodlanan İslamcı bir kanat Meclis’i uçaklarla bombalarken, cemaate karşı olduğunu söyleyen başka bir İslamcı kanat cihat çağrıları yaparak kafa kesmekte, resmi kurumlardan bunun için çağrılar yapılmaktadır.

Yaratmış oldukları düzen ve ülkemizi getirdikleri yer budur!

Bu tabloda AKP de, AKP ile kol kola bu rejimi kuran cemaat ve sermaye ile ülkemizi bir kaosa sürüklemek isteyen emperyalizm de suçludur!

Karşı-devrimci bir yönetimi, yine bu yönetimin içinden çıkan başka bir darbeci gücün değiştirmesinin ülkemiz için yeni bir şey olmayacağı açıktır. Yapılmak istenen darbe girişiminin, AKP eliyle kurulan bu rejimi değiştirmesi gibi bir hayale kimse kapılmamalıdır. Ortada sermaye düzeninin güçleri arasında savaş uçaklarının kullanıldığı, kafaların kesildiği, insanların öldüğü karşılıklı hamlelerden oluşan kanlı bir fotoğraftan başka şey yoktur.

Yapılan bu darbe girişimi, kaosun derinleşmesine ve ülkemizin iç savaşın eşiğine getirilmesine katkıda bulunmak dışında bir mana taşımamaktadır.

Birçok ilçe ve semtte sabah saatlerine kadar camilerden yapılan anonslar ve cihat çağrıları ülkemizdeki gericileşmenin hangi boyuta ulaştığını bir kez daha göstermiştir.

Bu durum kabul edilemez. Krizin, çatışmanın, sömürünün ve saldırganlığın düzeni İkinci Cumhuriyet ve onun yürütücüleri bir bütün olarak karşıya alınmalıdır.

AKP’yi ve onun gerici-sömürücü düzenini yok edecek şey; emperyalizm ve NATO’ya bağımlı askerler ile aynı tornadan çıkmış gericilik değil, emekçi halkın meşru siyasal eylemi olacaktır.

Ülkemiz işbirlikçiliğin ve gericiliğin acılarını yaşamaktadır. AKP eliyle kurulan bu rejimden kurtulmadıkça darbelerden, yıkımlardan, bomba atan savaş uçaklarından, kafa kesen gericilerden ülkemiz kurtulmayacaktır.

Şimdi AKP’nin attığı adımları boşa çıkartmak için emekçi halkın örgütlü meşru mücadelesine ihtiyaç vardır. Emekçi halkımız, bu siyasal atmosferden istifade edilerek başkanlık ve yeni anayasa gibi iki kritik başlıkta atılması muhtemel adımlara geçit vermemeli ve hızla örgütlenmelidir.

Bu gerici, emek düşmanı, darbeci ve işbirlikçi düzeni ancak ve ancak halkın örgütlü gücü değiştirecektir.

Bu haber en son değiştirildi 18 Temmuz 2016 01:00 01:00

Reklam

Önceki Haberler

TCMB Başkanı Karahan: Manşet enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan enflasyonla mücadele için yürüttükleri çalışmalara değindi, manşet enflasyonda belirgin bir…

14 Mayıs 2024 16:32

Gezi davasında kritik gelişme

Osman Kavala'nın da sanıkları arasında olduğu Gezi Parkı Davası'nda mahkeme heyeti değiştirildi.

14 Mayıs 2024 16:25

IMF Başkanı Türkiye’yi unuttu: Enflasyon her yerde düşüş eğiliminde

MF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin son derece dirençli olduğunu, enflasyonun ise hemen hemen her yerde…

14 Mayıs 2024 16:18

AKP’li Kurtulmuş’un ‘yeni anayasa’ turu devam ediyor: Bahçeli ile görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları kapsamında MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Kurtulmuş,…

14 Mayıs 2024 16:13

Giresun Valiliği’nden gericileri sevindirecek karar

Giresun Valiliği, kent genelinde açık alanda içki içilmesinin yasaklandığı belirtildi. "Kamu güvenliği", "Düzeninin sağlanması", "Genel…

14 Mayıs 2024 15:00

Yargıtay’da Hak-Yol’cular kaybetti Menzil’in istediği oldu

Son yıllarda yargı camiasında etkili konuma gelen Menzil Cemaati’nin desteklediği Ömer Kerkez yeni Yargıtay Başkanı…

14 Mayıs 2024 12:35
Reklam