Reklam
Kategoriler: İç Açı

Toplam gözaltı sayısı açıklandı!

Reklam

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve sözcü Yasin Aktay, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz girişimi sonrası yapılan operasyonlarla ilgili konuşarak, “Gözaltına alınanların sayısı 10 bin 410 kişidir. Bunların 287’si polis, 7 bin 423’ü asker, 2 bin 14’ü hakim ve savcı, 686 kişi de sivil” dedi.

Aktay, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sırasında Binali Yıldırım’ı aradığını söyledi. Aktay, Biden’ın, “Terörist başı Gülen’in ABD’den iadesi için Türkiye’den gelen hukuk dosyalarının, bazı dosyaların dikkatle inceleneceğini ve en kısa zamanda gereğinin yapılacağını” dediğini iddia etti.

AA’nın haberine göre, Aktay, olağanüstü hal uygulamasına dairse “Avrupalıların bu konuda ortaya koyduğu eleştirileri anlamakta zorluk çektiğimizi söylemek istiyorum. Doğrusu Avrupalılar Fransa’da veya Belçika’da yakın zamanda yaşanan iki tane terör saldırısından hemen sonra önce 6 ay, sonra bir 6 ay daha süreyi uzatmak suretiyle uyguladıkları bir olağanüstü hal uygulaması var. Biz Avrupalıların karşılaştığı türden terör saldırılarıyla çok daha fazla karşılaştık ama şimdiye kadar bu uygulamayı, bu tedbiri devreye sokmadık ama şu anda böyle bir tedbir artık takdir edersiniz çok çok gerekli” diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’ye yönelik soru üzerine Aktay, “Bizim ona bir suçlama istinadında bulunmamız asla söz konusu olmaz. Suçlar kişiseldir, bireyseldir. Aslında bugün FETÖ’ye irtibatı dolayısıyla görevine son verilenlere yaklaşımımız şudur, hiçbir zaman birisi birinin kardeşi, akrabası, babası, oğlu diye suçlanacak değildir, suçlanmakta da değildir” dedi.

CHP Mitingi

Aktay, CHP’nin düzenleyeceği mitinglere AKP’den katılım olup olmayacağı sorusuna, “CHP’nin pazar günü Taksim’deki toplantısına bir davet aldık, parti olarak da davet aldık. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Bu davete de icabet edeceğiz” yanıtını verdi.

Bu haber en son değiştirildi 22 Temmuz 2016 23:32 23:32

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam