TSK'ya 'yeni' cemaat imamı: Tasfiyeleri "Kurdoğlu Cemaati" mi yapıyor?

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz, TSK'da Gülencilerin temizliğinde Kurdoğlu adında bir cemaatin etkin rol üstlendiğini öne sürdü.

TSK'ya 'yeni' cemaat imamı: Tasfiyeleri

15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte kamu kuruluşlarında yapılan büyük ‘FETÖ’ temizliğinin ardından, oluşan personel açığının başka cemaatlerden kadrolarla karşılandığına dair tartışmalar sürerken, konuyla ilgili ses getirecek bir iddiayı da Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz köşesine taşıdı.

Milliyet yazarı Tolga Şardan’ın dünkü “Darbeyi önleyen polisler ‘3T’yi bekliyor, teşkilatta sular henüz durulmadı” yazısında ‘kulis’lerden edindiği bilgilerle dile getirdiği, “TSK’daki tasfiyelerin, sivil bürokraside olduğu gibi güçlü bir yapı tarafından gerçekleştirildiği” iddiasını gündeme getiren Mehmet Yılmaz, yaptığı araştırmalara göre bu grubun “Kurdoğlu” adı verlen bir cemaat olduğunu açıkladı. Mehmet Kurdoğlu adlı bir kişinin liderliğini yaptığı cemaat, tıpkı Gülencileri gibi Nurculuğa dayanıyor.

Yılmaz yazısında bu cemaat ve TSK’daki varlığıyla ilgili şu detayları paylaşıyor:

“Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kendi dönemlerine bu gruba (Kurdoğlu’cular) bağlı askerlerin MİT raporları doğrultusunda temizlendiğini söylüyordu ama durum öyle gösteriyor ki bu temizlik tam olmamış.

Kurdoğlucular da Fethullahçılar gibi, dersane işine önem veren bir grup.

Belki de bu nedenle Fethullahçılar ile aralarında hep bir çekişme olmuş ve belli ki Fethullahçılar MİT ve TSK’da etkinleştikçe bunları temizlemeye çalışmış.

İleride yine bir cemaat imamından emir alan komutanlar görmek istemiyorsak, bu iddiaların ciddiyetle araştırılması gerekiyor.

İçişleri Bakanlığı’nda, Sağlık Bakanlığı’nda aynı tehlike var, tarikatlar iktidar yarışında, birbirinin gözünü oyuyorlar ama hükümet tınmıyor bile”