Reklam
Kategoriler: İç Açı

Tuğgeneral Hakan Evrim: Darbe gecesi Adil Öksüz’ü gördüm

Reklam

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın darbe girişiminde rehin alındığı esnada kendisine ‘Fethullah Gülen’le görüşme’ teklifi yaptığını söylediği Akıncı 4’üncü Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in ikinci kez alınan ifadesi ortaya çıktı.

Evrim alınan ilk ifadesinde, ‘FETÖ’ ile bağlantısı olmadığını ve Gülen’i tanımadığını söylemişti.

Darbe girişiminden haberdar olmadığını savunan Evrim, kendisine verilen bilgi doğrultusunda PKK’ye harekat için üste hazırlık yaptığını anlatmıştı.

Hulusi Akar’a Gülen’le görüşme teklifi

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ifadesinde, darbe metninin Tuğamiral Ömer Harmancık tarafından “Komutanım, siz şunu bir okuyun ve bunu imzalayıp televizyonda okursanız her şey çok güzel olacak, herkesi alıyoruz, herkesi getiriyoruz”denilerek imzalatılmak istendiğini belirtmişti.

Buna karşın “Kendinizi ne zannediyorsunuz? Siz kimsiniz? Topladığınızı söylediğiniz 2’inci Başkan, kuvvet komutanları nerede? Bakanlar nerede? Elinizde kim varsa getirin. Sizin başınız, kıçınız kim” diye bağırdığını aktaran Akar, daha sonra Hakan Evrim’in kendisine “Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen ile görüştürürüz” gibi şeyler söylemesi üzerine “Ben kimseyle görüşmem” diyerek yanıt verdiğini anlatmıştı.

Adil Öksüz’ü üç siville birlikte 143’üncü Filo’da gördüm

Evrim, Akar’a Gülen’le görüşme teklifi yaptığı iddiasını bir kez daha reddederek “Kesinlikle böyle bir diyalogum olmadı” dedi.

Evrim ifadesinde, darbe girişiminin ardından Akıncı Üssü yakınlarında yakalanıp savcılık ifadesinden sonra serbest bırakılan ve Gülen Cemaati’nin ‘Hava Kuvvetleri imamı’ olduğu öne sürülen Adil Öksüz’ü, beraberinde üç siville birlikte 143’üncü Filo’da gördüğünü anlattı.

Evrim şöyle devam etti: “Adil Öksüz’ü tanımıyorum. Darbe girişiminden sonra televizyonlarda ve gazetelerde fotoğrafını gördüm. Fotoğrafları gördükten sonra Öksüz’ün darbe girişimi akşamı üs içinde olduğunu çıkardım. Adil Öksüz’ü beraberinde üç sivil kişiyle 143’üncü Filo’da gördüm.”

Bu haber en son değiştirildi 18 Ekim 2016 10:00 10:00

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam