Reklam
Kategoriler: İç Açı

Türkiye Komünist Hareketi: Diktatörlük girişimine karşı birleş!

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bugün dün MHP’nin yeşil ışık yaktığı ve bugün de Başbakan Binali Yıldırım’ın gündeme getirdiği başkanlık tartışmaları ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada “AKP, bugün ülkemizin içinden geçtiği zor günleri fırsata çevirmek istemektedir.” denilirken, bugün ülkemizin içinde bulunduğu durumun bizzat AKP iktidarı tarafından oluştuğuna dikkat çekildi.

Başkanlık adıyla diktatörlüğe geçiş

“1923 yılında kurulan Cumhuriyet’in AKP eliyle adım adım yıkılması ile birlikte yeni bir rejimin kuruluşunun son turu başkanlık adıyla diktatörlüğe geçiştir.” diye devam eden açıklamanın sonunda ise “Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, diktatörlük anlamına gelen başkanlık girişimleri karşısında ülkemizin ilerici aydınlarının, komünist ve sosyalist güçlerinin önümüzdeki dönem ortak bir mücadele zemininde yan yana gelmesinin önemini bir kez daha vurgulayarak bu konuda üzerine düşeni yapacağını ilan eder.” ifadeleri yer aldı.

“Başkanlık Anayasası’na Hayır!”

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda kızışan başkanlık sistemi tartışmaları ile ilgili bir grup aydın, siyasetçi, gazeteci ve sendikacının önayak olduğu “Başkanlık Anayasası’na Hayır!” başlıklı bir metin yayınlanmıştı.

AKP iktidarının başkanlık sistemi ile kendine çıkış arayacağı önümüzdeki günlerde bu metnin ve üzerinden yapılacak örgütlenme çalışmasının daha fazla gündeme gelmesi bekleniyor.

http://gazetemanifesto.com/2016/04/15/baskanlik-anayasasina-hayir-deklarasyonu-yayinlandi/

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından bugün yayınlanan açıklamanın tam metni ise şu şekilde:

Başkanlık diktatörlüktür!

Diktatörlük girişimine karşı birleş!

Başbakan Binali Yıldırım, “fiili durumu hukuki duruma çevireceğiz” diyerek Başkanlık sistemini öngören bir teklifi Meclis’e sunacaklarını ifade etmiş, başkanlık adıyla diktatörlüğe geçişin adımlarını atacaklarını beyan etmiştir.

AKP, bugün ülkemizin içinden geçtiği zor günleri fırsata çevirmek istemektedir.

Ancak unutulmamalıdır ki, bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum bizzat AKP iktidarı eliyle yaratılmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ ise, düne kadar FETÖ’cüleri koruyup ve kollayan AKP’den başkası değildi. Bugün Suriye’de yaşanan yıkımın, savaşın ve terörün sorumlularından birisinin emperyalizm kadar emperyalizmin işbirlikçisi AKP olduğu unutulmamalıdır. Ülkemiz AKP eliyle felakete sürüklenmeye devam etmektedir. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan siyasi durum fırsata çevrilerek diktatörlük rejimine resmiyet kazandırılması amaçlanmaktadır. 14 yıldır iktidarda olan bir parti olarak AKP bugün ülkemizin içinden geçtiği karanlık tablonun bizzat sorumlusudur.

Bu fırsatçılığa izin verilmemelidir.

Bu fırsatın önünü bizzat MHP lideri Devlet Bahçeli açmış, başkanlık sistemine geçişe hayır demeyeceklerini beyan ederek AKP’ye yol vermiştir.

1923 yılında kurulan Cumhuriyet’in AKP eliyle adım adım yıkılması ile birlikte yeni bir rejimin kuruluşunun son turu başkanlık adıyla diktatörlüğe geçiştir.

Emekçi halkımız bu girişimin karşısına çıkmalıdır.

Ülkemizin aydınları, gençleri, yurtseverleri, ilericileri diktatörlük girişimine karşı seslerini yükseltmelidir.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, diktatörlük anlamına gelen başkanlık girişimleri karşısında ülkemizin ilerici aydınlarının, komünist ve sosyalist güçlerinin önümüzdeki dönem ortak bir mücadele zemininde yan yana gelmesinin önemini bir kez daha vurgulayarak bu konuda üzerine düşeni yapacağını ilan eder.

Başkanlık adıyla diktatörlük rejimine hayır!”

Bu haber en son değiştirildi 14 Ekim 2016 14:03 14:03

Reklam

Önceki Haberler

28 Şubat Davası’nda yargılanan emekli askerlerin cezası kaldırıldı: Çetin Doğan tahliye oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 28 Şubat Davası'nda hüküm giyen Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Yıldırım…

17 Mayıs 2024 13:31

AKP’li belediye köy yollarına ayrılan parayla 4×4 araç alacak

AKP'li Elazığ Belediyesi, köy yolları için ayrılan ödenekle AFAD'a 4x4 araç almaya karar verdi.

17 Mayıs 2024 11:30

Panathinaikos’ta Fatih Terim ile yollar ayrıldı

Yunanistan Süper Ligi'nde şampiyonluk umutlarını yitiren Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı. Terim,…

17 Mayıs 2024 11:06

İmamoğlu’ndan özelleştirme açıklaması: Haddini aşmış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural'ın özelleştirme ile ilgili sözlerine,…

17 Mayıs 2024 10:57

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10
Reklam