Reklam
Kategoriler: İç Açı

UBAM skandalı: Uyuşturucuyla ticaret ve tecavüz yoluyla mücadele

Reklam

Çantasında uyuşturucu madde bulununca tutuklanan Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) Genel Müdürü İsmail Karakaş’ın soruşturma dosyası, tecavüzden uyuşturucu teminine kadar çok ciddi iddialarla dolu.

Karakaş hakkındaki soruşturma, “Tedavi için başvurduk. Tedavi yerine, para karşılığı eroin ve hap verip oyaladı. Para aldığı halde tedavi merkezine bizi kabul etmedi” ve bir bağımlı kadının, “Kriz anımda eroin verip tecavüz etti” iddiasıyla polise başvurması ile açıldı. Mahkeme kararıyla Karakaş’ın işyeri ve otomobilinde yapılan aramalarda, çantasının gizli bölmelerinde ayrı ayrı poşetlenmiş kullanıma hazır 36 adet ‘beste’ olarak tabir edilen eroin, yeşil ve kırmızı reçete ile satılan 117 adet çeşitli ilaç ile bazı hastaların kimlikleri bulundu. Karakaş’ın işyerinde de, masasının altına bant ile yapıştırılmış ses kayıt cihazı çıktı.

“Alan razı, veren razı, size ne”

Savcılık, soruşturma için kurum çalışanlarının ifadelerine de başvurdu. Bunlardan biri şu iddialarda bulundu: “Kadınlara aşırı zaafı vardı. Tedavi için müracaat eden ve parası olmayan kadınlarla ilişkiye giriyor, erkek hastalardan bir yakınını ilişki için talep ediyordu. Kadın bağımlılara, ‘Cinsel ilişki ile krizi atlatabilirsiniz’ diyerek onları kullanıyordu. Kendisini uyardık. ‘Bu özel hayatım, işinize bakın. Alan razı, veren razı, size ne’ derdi.”

“Birileri koymuş olabilir”

Gözaltına alınan Karakaş, ifadesinde uyuşturucuları reddederek şu iddialarda bulundu: “Çantam hep masanın üzerinde durur. Bazen sigara için balkona, bazen namaz kılmaya gidiyorum, o zaman birileri koymuş olabilir. İlaçları ise konferans ve toplantılarda bazı hastaların uyuşturcuyu bırakmak için bu ilaçları kullandığını, ancak bunların uyuşturucu içerdiğini ve kullanılmaması gerektiğini anlatmak için taşırım.”

Karataş’ın Van’da resmi nikâhlı bir eşi ve 4 çocuğu bulunduğu, kurumda görevli D.T. ile imam nikahı kıyarak evlendiği, bu evlilikten 5 aylık bir çocuğu olduğu da dosyada yer alan bilgilerden.

Avrupa’nın en başarılı sivil toplum örgüt lideri

UBAM Federasyonu Başkanı Dila Tezemir ve Genel Müdürü İsmail Karakaş, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dahil 47 ülkedeki 251 sivil toplum örgütünün oyuyla, Avrupa’nın en başarılı sivil toplum örgüt lideri ve sivil toplum örgütü seçilmişti. UBAM ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü arasında da devlet ve millet işbirliğiyle Türkiye’de ilk defa uygulanacak bağımlılık rehabilitasyonu uygulaması için ortak proje başlatılmıştı. UBAM, yaklaşık 10 bin aileye ücretsiz bağımlılık danışmanlığı hizmeti veriyor.

Bu haber en son değiştirildi 11 Mart 2016 10:34 10:34

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam