Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı: NATO'dan çıkma fikri abuk sabuk...

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Türkiye'nin NATO'dan çıkması talebinin "abuk sabuk" bir fikir olduğunu öne sürdü.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı: NATO'dan çıkma fikri abuk sabuk...

‘İkinci kalkışma çok yakında’ iddialarıyla gündeme gelen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğunu ve Türkiye’nin NATO ile ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini savunurken, “NATO’dan çıkalım, Avrasya’ya girelim gibi abuk sabuk birşey söylemiyorum” dedi.

Atilla Uğur, Habertürk TV’de yayınlanan Fatih Altaylı’nın Teke Tek programında, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesine dair detayları anlatırken, darbenin arkasında ABD’nin yer aldığını öne sürdüğü programda, “Amerika derken NATO ile ilişkilerimizi masaya yatırmak zorundayız. Mutlaka karşılıklı menfaat ilişkilerini karşılıklı gözden geçirmek zorundayız. Çünkü biz NATO’nun hareketlerine baktığımız zaman hep ikinci sınıf vatandaş gibi görülmüşüz.” dedi.

“Abuk sabuk birşey”

Fatih Altaylı’nın “ABD’deki Türkiye karşıtları da Türkiye’yi ABD’den atalım’ diyorlar” sözlerini değerlendiren Uğur, “Amerika’daki Türkiye karşıtlarının bunu söylemesi bizi ilgilendirmez. Biz kendi işimize bakalım. Ha ben şunu söylerken şunu söylemiyorum. NATO’dan çıkalım Avrasya’ya girelim gibi bir fikir, abuk sabuk birşey söylemiyorum. Ben diyorum ki Mustafa Kemal’in mantığıyla bölgesel ittifaklar bizi burada söz sahibi yapacaktır” ifadelerini kullandı.

“Bahoz Erdal öldürüldü”

PKK yöneticilerinden Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü ile ilgili iddiasını da tekrar eden Uğur, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Evet öldürüldü. Ben eminim, biliyorum. Çok net bilgi aldığım için söylüyorum. Lider konsepti diye bir şey var. Terör örgütü liderleri ensesinde Türk devletini hissederse alt taraf dağılır. Bahoz Erdal’ın vurulduğu yer PYD’nin bölgesi ABD o yüzden ses çıkarmıyor. Orada öldürüldüğü çok net. Bunu da burada söylemiş olalım.”