Yüzsüzlüğün bu kadarı: Ağaoğlu Karadenizli ve esprili bir insanmış
Ali Ağaoğlu tartışma yaratan o sözleri Karadenizli ve esprili bir insan olduğu için söylediğini iddia etti.
İstiklal Caddesi’nde dört kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından olay yerine gül bıraktığı için övünüp, “Millet fakir, karanfil bırakıyor” diyen Ali Ağaoğlu, fakirliği kendisinin de iyi bildiğini savundu. Aynı zamanda “Ortanca hanımı aldım İstiklal Caddesi’ne patlamanın olduğu yere gittim. Millet fakir karanfil bırakıyor, ben gül bıraktım” açıklama ile tepki çeken işadamı Ali Ağaoğlu, “Bende atış serbest, fren yok. Ben inandığım şeyi söylerim. Ağzımdan bir laf kaçtı diye de hiç düşünmedim, her sözümün arkasında dururum” ifadelerini kullandı.
İstiklal Caddesi’ne ‘kanına dokunduğu’ için gittiğini ve tesadüfen orada gül satıldığını gördüğünü söyleyen Ağaoğlu, “Millet fakir” sözlerini de şöyle gerekçelendirdi: “O da benim Karadenizli esprili dilimden kaynaklanıyor. Onu da anlasınlar. Her konuya bu kadar karamsar bakmamak gerek, espriye açık olmak, havayı dağıtmak gerek.”
15 gün fakir kalmış
Fakirliğin ne olduğunu bilen bir insan olduğunu söyleyen Ağaoğlu, “22 yaşımda babamdan ayrıldığımda 15 gün simit parası bile olmadan gezdim. Fakirliğin içinden geliyorum. Hayatta kimseyi küçümsemem. En çok zevk aldığım yemek, işçilerimle yediğim karavana yemektir. Bebek’te havyar yiyeceğime, şantiyeye gider kuru fasulyeye kaşık sallarım daha lezzetli gelir bana. Asla fakirlikle dalga geçmem söz konusu değil” diye konuştu.
Kültürü de o biçim
Ağaoğlu, anma törenlerinde neden karanfil bırakıldığını da bildiğini söylemeden geçmedi: “Karanfil kan akmasının sembolü. Mitolojide tanrıçalardan biri bir çobanın gözünü oyuyor, yere atıyor, gözünden kan akıyor. Öyle mitolojik bir referansı var. Onu da bilecek kadar kültürüm var yani.”