16 Nisan tedbirleri duyuruldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 16 Nisan günü yapılacak referanduma ilişkin sandık güvenliği hakkında açıklama yaptı

16 Nisan tedbirleri duyuruldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 16 Nisan günü yapılacak referanduma ilişkin sandık güvenliği hakkında açıklama yaptı. Soylu, ”İçişleri bakanlığı olarak, 16 Nisan referandumunun sağlanmasına ilişkin ciddi bir planlama ve teyakkuz halinde bulunuyoruz” dedi.

Soylu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

“Güvenlik kameraları konusuna ayrı bir önem verdik. Binaların bahçesini de görecek şekilde güvenlik kameralarının hazır edilerek çalışır halde bulunması sağlanmıştır. Bakanlık merkezimizde halk oylaması güvenlik koordinasyon merkezimiz kurulmuştur.

Oy kullanma gününde sandık alanlarına gidiş geliş yolunda oluşacak hadiselere anında müdahale edecek şekilde bütün tedbirler alındı.

Vatandaş üzerinde baskı kurmaya dönük faaliyetler engellenecektir. Vatandaşlarımızın hür iradeleriyle oy kullanabilmeleri için oy verme yerlerine güvenli şekilde ulaşımlarını sağlayacak tedbirler alınmıştır.

Oyların sayımı ve dökümü esnasında kolluk görevlileri görevlerini hassasiyetleri sürdürülecektir.

Bütün eğlence yerleri kapalı tutulacaktır. Lokantalarda sadece yemek verilmesine müsaade edilecektir.

Planlı bir sabotaj ve kendiliğinden gerçekleşebilecek elektrik kesintileri için tedbirler alınmıştır.

Kırsal alandaki oylama sonuçlarını, seçim kurulu başkanlıklarına güvenli şekilde ulaşması için gereken bütün tedbirler planlanmıştır.

Sandıklardan gelen oy pusulaların yer aldığı torbaların muhafaza edileceği binalar için tüm güvenlik önlemleri tesis edilmiştir. İstenmeyen olayların meydana gelmemesi, herhangi bir taşkınlık yaşanmaması için gerekli tedbirler planlanmıştır.

Ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanlığınca, kara deniz ve hava ulaşımın kesintisiz sağlanması için tedbireler alınmıştır.

Arızaların anında tespiti ve müdahale amacıyla, vardiya araç gereç sayıları artırmıştır. Olası aksaklıklar için mobil jeneratörler tesis edilmiştir. İllerde kriz merkezleri oluşturulmuştur.

İçişleri bakanlığı olarak, 16 Nisan referandumunun sağlanmasına ilişkin ciddi bir planlama ve teyakkuz halinde bulunuyoruz.”