AKP Rasim Ozan'ı sahipsiz bırakmıyor: Olan tamamiyle meslek kazası

Boşnaklara yönelik iğrenç sözler sarfeden Rasim Ozan Kütahyalı AKP'den beklenen desteği buldu.

AKP Rasim Ozan'ı sahipsiz bırakmıyor: Olan tamamiyle meslek kazası

AKP İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Hüseyin Kocabıyık, canlı yayında Boşnak halkıyla ilgili iğrenç sözler sarfeden AKP’li Rasim Ozan Kütahyalı’ya sahip çıktı.

Kocabıyık, kişisel Twitter hesabından, “Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnak kardeşlerimizle hiçbir sorunu yoktur. Kendisi geçmişteki Boşnak kurtuluş mücadelesine destek vermiş birisidir. Buna ben şahidim. Olan şey tamamiyle dikkatsizlik ve meslek kazasıdır” diye yazdı.

Rasim Ozan Kütahyalı’nın avukatlığına soyunan Kocabıyık’ın tıpkı Kütahyalı gibi Gülen cemaati ile geçmişte yakın ilişkili bir isim olarak öne çıkması dikkat çekiyor. Kocabıyık, geçmişte Yeni Asır gazetesinde kaleme aldığı yazdığı yazılarda Gülen için “son 1000 yılın en büyük Türk büyüklerinden birisi”, “Evrensel Türk Renösansı’nı başlatan bir Türk mucizesi” gibi görülmemiş övgülerde bulunmuştu.

Kütahyalı’yı savunmak için yazdığı sözleri büyük tepki çeken sözlerin sahibi Hüseyin Kocabıyık, Fethullah Gülen’i ABD’de ziyaret eden çok sayıda AKP’li vekilden de biri idi.

hüseyin kocabıyık fethullah gülen ile ilgili görsel sonucu