Reklam
Kategoriler: Yaşam

Amsterdam Belediyesi’nin eşcinselleri fişlediği ortaya çıktı

Reklam

Eşcinsel hakları konusunda “örnek” kent olarak gösterilen Amsterdam’da belediyenin yıllarca eşcinselleri fişlediği ve işe almadığı ortaya çıktı. Hollanda’daki diğer belediyelerde de eşcinsellere yönelik benzer bir tutumun söz konusu olabileceğine dikkat çekildi.

BBC’nin haberine göre, eşcinsellere yönelik fişleme skandalı, araştırmacı Eric Heijselaar tarafından tesadüfen ortaya çıkarıldı. Amsterdam Belediyesi’nin arşivinde araştırma yapan Heijselaar, 1950’li yıllarda iş başvurusu yapan eşcinseller ve onların yakınlarına ilişkin listelere rastladı.

Belgelere göre, belediye çalışanlarından oluşan 5 kişilik komisyon, iş başvurusu yapanların “ahlaki davranışını” inceledi. Memurlar, iş başvurusu yapan kişilerin eşcinsel olup olmadığı konusunda söz konusu kişilerin mahalleleriyle, aile ve arkadaş çevresinde araştırmalar yaptı. Eşcinsel olduğu belirtilen kişilerin iş başvuruları reddedildi.

Amsterdam Belediyesi, sadece eşcinsel adayları değil, onların yakınlarını da işe almadı. Oğlu eşcinsel olan bir anne için, “belediyede çalışmasının uygun olmadığı” notu düşüldü.

Heijselaar’a göre, belediye arşivindeki belgelerin hepsinde kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden bilgiler yer alıyor. Eşcinselerin fişlendiği belgelere geçen yıl rastlayan Heijselaar’ın iş başvurusu yapan ve fişlenen birçok kişinin hala hayatta olması nedeniyle belgeleri açıklamadığı aktarıldı.

Bu haber en son değiştirildi 22 Aralık 2017 18:24 18:24

Reklam

Önceki Haberler

Merkez Bankası rezervlerinde düşüş sürüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) brüt rezervleri 124,1 milyar dolar seviyesine geriledi.

2 Mayıs 2024 17:12

OECD’den Türkiye raporu: Enflasyon beklentileri açıklandı

OECD, Türkiye ekonomisi için 2024 büyüme tahminini yüzde 2,9’dan yüzde 3,4’e yükseltti. OECD, 2024’te enflasyonunun…

2 Mayıs 2024 17:09

Kılıçdaroğlu’nun hapsi isteniyor

Eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AKP'li Erdoğan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada 2 yıl…

2 Mayıs 2024 14:58

Kızılay’ın Afet Yönetimi Genel Müdürü istifa etti

Kızılay Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü İbrahim Özer'in istifa ettiği öğrenildi. Maraş depremlerinin…

2 Mayıs 2024 14:53

Erdoğan’dan vekillere sosyal medya tepkisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ıstakoz, Maldivler tatili ve Rolex marka saat paylaşımları ile ilgili, "Bir milletvekiline…

2 Mayıs 2024 14:49

TBMM’de kurulan araştırma komisyonu İliç’e gidecek

Erzincan'da işçilere mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı AKP'li Atay…

2 Mayıs 2024 14:44
Reklam