Anadolu Ajansı İsmailağacıların kavgasında tarafını seçti!

Anadolu Ajansı (AA), İsmailağa adlı dinci yapıya bağlı gruplar arasındaki kavgada taraflardan birini haklı göstermeye çalıştı.

Anadolu Ajansı İsmailağacıların kavgasında tarafını seçti!

Devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı (AA), AKP eliyle beslenip büyütülen dinci yapılardan İsmailağa Cemaati’ne bağlı gruplar arasındaki kavgada Cemaat adına yapılan bir açıklamaya yer vererek, kavganın taraflarından Kıyam-Der’i haklı göstermeye çalıştı.

İsmailağa cemaatine mensup Fatih Medreseleri üyeleri ile Kıyam-Der isimli grubun üyeleri Mekke’de birbirine girmiş, çıkan kavga sonucunda onlarca kişi yaralanarak hastanelik olmuştu.

AA, İsmailağa Cemaati’nin “tüzel kişiliği” olarak gösterilen İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı’nın açıklamasını haberleştirerek, Kıyam-Der mensuplarıyla kavga eden Masum Bayraktar taraftarlarının Cemaat ile hiç bir ilişkisinin olmadığını yazdı.

AA’nın sözkonusu vakıftan yapılan açıklamaya atfen hazırlanan haberinde şu ifadelere yer verildi:

“Israrla sürdürdükleri fitne, fesat ve istismar faaliyetleri dolayısıyla cemaatle ilişiği kesilen ancak “Fatih Medreseleri” ve “Masum Bayraktar” adıyla faaliyetlerine devam edenlerin pek çok kez İsmailağa Cemaati’nin merkezi iradesi, faaliyetleri, ruhu ve manası ile hiçbir münasebetlerinin bulunmadığına dair kamuoyuna açıklamalar yapıldığı aktarılan açıklamada, bu konudaki hukuki takiplerin de devam ettiği bildirildi.”