Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yayınlanan 2017-2021 yıllarını kapsayan planda, “teknolojik derinleşme ve küresel etkinliğin arttırılması”nın benimsendiği açıklandı.
SSM ilk stratejik planında TSK ivedi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca yerli üretim ve katkıyla tedarik eden güçlü bir organizasyon olmayı, ikinci stratejik belgesinde kritik teknolojilerin elde edilmesi ve sektörün büyütülmesini-organizasyonunu ana hedef olarak seçmişti. Yeni planda hava ve uzay teknolojilerinin önemli bir yer tuttuğu gözlendi. Öte yandan, planda Altay tankı seri üretimi için zaman çizelgesine de yer verildi. Buna göre, şirket seçimi 2017’de yapılarak sözleşme imzalanacak. 2018-2019’da üretim hattı ve kalifikasyon testleri tamamlanacak. 2020’de ise 15 adet, 2021’de 20 adet tank üretilecek.
SSM yeni stratejik planında, 4 ana stratejik alan ve bunların içindeki amaçlar şöyle sıralandı:
1- Modernizasyon Projelerinde Hız, Kalite ve Maliyet Etkinlik
Gelen ihtiyacın doğru algılanması; proje yönetimi ve zaman yönetimi; maliyet etki analizi, ömür devir ve performansa dayalı lojistik yönetimi; kalite-test sektifikasyon, yeni tedarik modelleri, acil alımlar ve prototip üretme.
2- Kabiliyet Kazanımı için Verimlilik Yönetimi
Savunma sektörünü oluşturmak, geliştirmek ve sürdürülebilir kılmak; verimlilik yönetimi, sektörün ve sektör firmalarının yetenek bazlı büyümesini desteklemek; teşvikler ve destekler; ofset, çift kullanım, tedarikçi değerlendirme sistemi; ihracat, uluslararası ilişkiler.
3- Teknolojik Yenilikleri Bilimsel Birikimler ve Deneyimler ile Birleştirmek
AR-GE; ürün odaklı AR-GE ve inovasyon; özgün ve milli tasarım; teknoloji ve tasarım odaklı insan kaynağı geliştirilmesi; temel bilimler ve ileri teknoloji.
4- Stratejik İnsan Kaynağı ve Güçlü Kurumsal Yönetim
Kurumsal gelişim için, stratejik insan kaynağının eğitimi ve bireysel performansı, stratejik görev belirlenmesi, iş zenginleştirme programları; bilgi yönetim sistemi; yönetim sistemi geliştirilmesi; stratejik dokümanların güncellenmesi; tanıtım ve halkla ilişkiler, kurumsal kalite kültürü.
Altay tankı için üretim planı
Stratejik planda performans göstergeleri içinde bazı önemli projelere yönelik hedefler de konuldu. Buna göre, Altay tankının üretici seçimi 2017 içinde tamamlanacak. İlk tank üretimi için hat kalifikasyon testleri ise 2018’de yüzde 30 oranında ve 2019’da tamamen bitirilecek. 2020 itibariyle ise 15 adet, 2022’de ise 20 adet Altay tankı üretilecek. Özgün hafif orta sınıf helikopter projesinde ise prototip üretimi bu yıl başlayacak ve 2018’de tamamlanarak ilk uçuş aynı yıl içinde yapılacak.
Bilindiği üzere Altay tankının motor üretiminde bir dizi skandal yaşanmış, motor üretiminin ihalesini alan AKP yandaşı firma bunu beceremeyince ihale feshedilmişti. Altay tankı hakkında AKP ve projenin ana yüklenicisi Koç grubu tarafından ise “Tüm Arap ülkelerinin satın almak için sıraya girdi” şeklinde açıklamalar yapılmıştı.
http://gazetemanifesto.com/2017/01/23/tum-arap-ulkeleri-satin-almak-icin-sirada-denilen-altay-tankinda-skandal-tanklarin-motoru-yok/
http://gazetemanifesto.com/2017/02/24/altay-tanki-skandalinda-yeni-perde-tank-motoru-uretemeyen-yandas-sirket-avansi-kapacak-mi/
http://gazetemanifesto.com/2017/02/28/altay-tanki-motor-ihalesi-iptal-edildi-traktor-motoru-ureten-firma-devre-disi/
Bu haber en son değiştirildi 14 Mart 2017 01:23 01:23
Örgütlü radikal dincilerin Leman Dergisi’ne yönelik şiddet eylemleri, iktidar tarafından köpürtülen karikatür provokasyonunu gölgede bıraktı.
Paris Belediye Meclisinde, Gazzelilere fahri hemşehrilik tanıyan önerge kabul edildi.
Meclis yerleşkesinde görevli çok sayıda personel ve bazı milletvekilleri, benzer belirtilerle hastaneye sevk edildi. Edinilen…
CHP'de Kurultay süreciyle başlayan gerginlik devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın dört milletvekili, Meclis’teki uluslararası komisyon…
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ile kuzeni YDA Group Genel Müdürü Cüneyt Arslan arasındaki dikkat…
İstanbul’da yaşamanın maliyeti son 2,5 yılda 64 bin lira artarak 93 bin 465 liraya yükseldi.…