CNBC’de yer alan habere göre, Avrupa Adalet Divanı, çarşamba günü, Uber uygulamasının dijital bir şirket değil, bir ulaştırma firması olduğuna karar verdi.
Bir Uber sözcüsü, kararın öncesinde e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, “Herhangi bir karar, nakliye yasası kapsamında halihazırda faaliyette bulunduğumuz Avrupa Birliği ülkelerinin çoğunda değişiklik yapmaz, ancak milyonlarca Avrupalı hala bizim gibi uygulamaları kullanamaz.” dedi.
Uber uzun süredir kendisini “bilgi toplumu hizmeti” olarak görüyordu. Sürücüleri ve yolcuları arabuluculuk yoluyla kendi uygulamaları aracılığıyla bir araya getiriyordu.
Bununla birlikte, birçok Avrupa hükümeti, ABD’li şirketin bir taksi şirketi olarak düşünülmesi gerektiğini ve binlerce diğer şirkette olduğu gibi Avrupa’nın nakliye yasalarına uyması gerektiğini savundu.
Avrupa Adalet Divanının kararı, Uber’ın şu anda 28 üye ülkede ulusal düzenlemelerle karşı karşıya olduğu anlamına geliyor.
78 kişinin yaşamını yitirdiği Kartalkaya katliamı iddianamesinde şüpheli olarak ifade veren Özel İdaresi yetkililerinin tamamı,…
İran ile ABD arasındaki nükleer müzakere süreci devam ederken, İsrail'in İran'a yönelik bir saldırıya hazırlandığı…
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, BirGün muhabiri İsmail Arı hakkında soruşturma başlattı. Arı'nın ifade talebi ise reddedildi.
Hakkında kırmızı bülten kararı bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker, Türkiye'ye döneceğine yönelik iddiaları yalanladı.…
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Maarif Vakfı'na 2025 yılı…
Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Ahmet Hazım Uluşahin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü H.A.,’nın 10 yaşındaki E.A…