Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘Aynı menzildeyken’ il il, köy köy fişlemişler: İşte Tuncay Özkan’ın savcıya verdiği bellekten ayrıntılar…

Reklam

CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın İstanbul Başsavcılığı’na teslim ettiği ve 10 yıllık ‘mahrem’ bilgilerin bulunduğu flash belleğin hikayesi, Gülen cemaatinin hava kuvvetlerindeki yapılanmasına ilişkin ‘FETÖ’ soruşturması konulu iddianamede yer aldı.

İddianamedeki bilgilere göre sözkonusu flash bellek, 11 Aralık 2006’da İzmir’de Gülen cemaati mensubu olduğu düşünülen askeri bir personel tarafından bir spor salonunda düşürüldü.

Hürriyet yazarı Mehmet Yılmaz, köşe yazısında bellekte yer alan bilgilerin ayrıntılarını paylaştı. Buna göre bellekte, Türkiye’deki tüm Alevilerin il il, ilçe ilçe, köy köy yaşadıkları yerleri tespit edilip fişleri tutuldu.

AKP’nin yargı ve emniyetteki cemaat kadroları ile birlikte Ergenekon, Balyoz, Odatv gibi ‘kumpas’ davalarını açmaya hazırlandığı sözkonusu dönemde, TSK’daki Alevi kökenli bütün subaylar ile ilgili fişlerde de özel hayat bilgileri listelendi.

Yılmaz’ın “FETÖ’nün Hava Kuvvetleri örgütlenmesi” başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Söz konusu dosyanın içeriğine bir genel bakış yapalım önce:

Flash bellekte Türkiye’deki bütün il, ilçe ve köylerde yaşayan Alevi yurttaşlarımızın Fetullahçı örgüt tarafından tutulan fişleri var.

TSK’daki Alevi kökenli bütün subaylar ile ilgili fişlerde de özel hayat bilgileri bulunuyor. Tam 6 bin TSK mensubu subay ve astsubay, özel hayat, siyasi düşünce, yaşam biçimi ve alışkanlıklarıyla fişlenmiş.

Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt dahil kendisinden sonra gelecek Genelkurmay başkanları ile 86 generalle ilgili özel fişleme bilgileri de dosyada yer alıyor.

Binlerce Fetullahçı subay ve astsubayın örgütle bağı, himmet ödemeleri, örgüt içi tutum, örgüte bağlılıkları, abileriyle ilişkileri ile ilgili ayrıntılı bilgiler, yurtiçi ve yurtdışı görevleri ve bu görevler sırasındaki Fetullahçı örgüte dönük tutum ve davranışları ile ilgili değerlendirmeler de düzenli olarak tutulmuş.

Excel dosyaları halinde tutulan bu bilgiler çok detaylı.

Dosyalarda ayrıca FETÖ mensuplarının maaş ve diğer gelirlerinin de, örgüte ödedikleri himmet bilgileriyle örgüt içindeki evliliklerin nasıl yapılacağına ilişkin çok detaylı bilgiler ve subaylarla evlendirilecek kadınlar ile ilgili fotoğraflı evlilik broşürleri var.

Fetullahçı okullar ve ışık evlerinde hangi dua ve bedduaların kaç kez okunacağı, bu okumaların tek tek ve topluca nasıl yapılacağı detaylı olarak anlatılıyor.

Ayrıca, elimine edilmek istenen TSK mensuplarının nasıl şikâyet edileceği, hangi üslup ve yazı tekniklerinin kullanılacağı, nelere yer verileceği yazışma örnekleriyle bu dosyada yer alıyor.

Takip ve takibe karşı koyma, izleme, raporlamaların nasıl yapılacağı dosyada mevcut.

Askeri okullar ve kurslarda nasıl başarılı olunacağı, buralara girildiği andan itibaren nasıl davranılacağı tek tek anlatılıyor ve özellikle de sözlü sınav komisyonlarının Fetullahçı çete tarafından nasıl ele geçirileceği de detaylarıyla açıklanıyor.

Bu dosyadaki bilgiler zamanında “doğru ellere” geçmiş olsaydı, Hava Kuvvetleri içindeki Fetullahçı çeteleşme yıllar önce ortaya çıkarılabilir, örgüt bir darbe girişiminde bulunacak güce de hiçbir zaman ulaşamazdı.

Tuncay Özkan’a dosyayı neden Kara Kuvvetleri Komutanı’na verdiğini, niye savcılara veya MİT’e ulaştırmadığını sordum.

“O dönemin savcılarını hepimiz biliyoruz, onun için savcılara vermedim” diye anlattı.

Orgeneral İlker Başbuğ’u daha güvenilir bulduğu için dosyayı ona vermiş.

Neden o tarihte yayınlamadığını sordum, “Genelkurmay soruşturmasıyla bilgiler doğrulanınca yayınlayacaktım” diye açıkladı.”

İlker Başbuğ’dan açıklama

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, avukatı İlkay Sezer aracılığıyla sözkonusu flash bellekle ilgili dün bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün bazı basın yayın organlarında İzmir milletvekili Sayın Tuncay Özkan tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bir flash belleğin teslim edildiğine dair haberler yer aldığı ve söz konusu haberlerde müvekkilimiz Sayın İlker Başbuğ’un da adının geçtiği görülmüştür.

Kamuoyu ve soruşturma makamlarını doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

1- Tuncay Özkan 2007 yılında bir flash belleği dönemin Kara Kuvvetleri Komutan Org. İlker Başbuğ’a teslim etmiştir.

2- Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargahında yapılan ön incelemede flash bellekteki bilgilerin Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeline ait olduğu görülmüştür.

3- Konu hakkında Genelkurmay Başkanlığı’na bilgi sunularak vakit geçirilmeksizin flash belleğin incelenmek üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na gönderilmesi sağlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu haber en son değiştirildi 30 Temmuz 2017 21:01 21:01

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam