Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bakırköy’de “Hayır” çalışmasına saldırı!

Reklam

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda “Hayır” çalışması yapan gruba saldırı yapıldı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda “Hayır” propagandası için kurulan, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu stanttakilerin üzerine “indirin bunları” diye bağırarak yürüyen kişi stantta bulunan bir kadının üzerine yürüyüp broşür ve bildirileri taşıdığı eline vurmasının ardından kavga çıktı. Bu sırada saldıran grupta olan bir genç, ona “niye vuruyorsunuz” diye tepki gösteren kadına “vururuz abla” diye yanıt verdi.

Bu sırada hayır standında görevli olduğu anlaşılan bir genç bu noktaya koşarak geldi ve yatıştırılamayan kişiye elindeki dövizle vurdu. Bu kez dövizli genç, olayların başlamasına neden olan kişinin de aralarında bulunduğu 6 – 7 kişinin tekme ve yumruklu saldırısına uğradı. Olaya hayır standında bulanan diğer kişiler de müdahale etti.

“Vururuz abla”

Bu sırada saldıran grupta olan bir gencin, ona “niye vuruyorsunuz” diye tepki gösteren kadını “vururuz abla” diye yanıtladığı görüldü. Taraflar ayrıldıktan sonra meydanda toplanan grup “faşizme karşı omuz omuza” diye slogan attı, aralarından biri de “meydanı boş mu zannettiniz” diye bağırdı.

“Biz kimseye saldırmıyoruz, sloganımızı atıyoruz, müziğimizi çalıyoruz”

Hayır standında görevli kadın, olayların başlamasına neden olan kişinin önlerinden 3 – 5 defa geçtiğini, geçişleri sırasında küfür de ettiğini iddia etti ve şöyle konuştu.

“Bunlar bize her yerde saldırıyor. Darp ediliyoruz. Bu ilk olay değil. Geçen gün de metro istasyonunun önünde saldırdılar. Sürekli bir şey halindeyiz, tedirginlik.. Zannediyorum bunlar kaybedeceklerini anladılar başka neden bulamıyorum. Pankartlara, bize saldırıyorlar, arkaya çekip dövmeye kalkıyorlar. Biz kimseye saldırmıyoruz sloganımızı atıyoruz, müziğimizi çalıyoruz, partimiz için çalışıyoruz. Kimseye hakaret ettiğimiz yok. Onlar bize küfür ediyor, hakaret ediyor, darp etmeye çalışıyor. “

Bu haber en son değiştirildi 21 Mart 2017 12:48 12:48

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam