Binali Yıldırım'a soruldu: Türk bayrağı yerine yeni bir bayrak mı önermektesiniz?

15 Temmuz etkinliklerinde kullanılmak üzere ay-yıldız içerisine '15' rakamı konularak yapılan logo Binali Yıldırım'a soruldu.

Binali Yıldırım'a soruldu: Türk bayrağı yerine yeni bir bayrak mı önermektesiniz?

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü hazırlıkları kapsamında Türk bayrağında bulunan ay-yıldız içerisine ’15’ rakamı konularak yapılan logoya ilişkin soru önergesi, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu,  TRT ve bazı özel televizyon kanallarında 11 Temmuz tarihinden itibaren Türk Bayrağı’nın şekil, biçim ve özünün değiştirilerek elde edilen logonun kullanıldığını bu logonun afişlerde de yer aldığını bildirdi. Bektaşoğlu, Türk bayrağının ortasında yer alan ay yıldızın artasına 15 rakamının eklenerek değiştirildiğini savunarak soru önergesinin bir bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“Türk Bayrağı’ndan 15 Temmuz logosu elde edilmesi ve bunun ekranda kullanılması kim ya da kimlerin talimatıyla gerçekleşmiştir? 15 Temmuz kalkışmasının yıl dönümü anma programında bu şekilde bir önermeniz mevcut mudur? Ekranlar dışında başka hangi materyallerde değiştirilmiş Türk Bayrağı kullanılmaktadır? Türk bayrağı yerine yeni bir bayrak mı önermektesiniz?”