Reklam
Kategoriler: Kadın

Biri susuyor diğeri başlıyor: ‘Kadınlar ümmetin en büyük sorunu’ymuş!

Reklam

AKP’nin koruyup kollamasıyla Türkiye’de gündelik hayatın bir parçası haline gelen gerici kuruluşlar, toplumsal hayattaki işleyişin şeriat kurallarına göre yeniden düzenlenmesi özlemiyle ‘fetva’lar vermekten çekinmiyor.

“6 yaşında çocukla evlenilebilir”, “Çalışan kadınlar fuhuş sürecine destek oluyor” gibi ifadeleriyle bilinen, neredeyse her konuşmasında kadın düşmanlığı kustuğu sözleriyle hatırlanan, gerici ‘Sosyal Doku Vakfı’nın başkanı Nureddin Yıldız, bu kez kadınlarla ilgili tüm açıklamalarını özetleyecek nitelikte bir konuşmasıyla gündeme geldi.

Kadın düşmanı ve gerici isim, vakfının sohbet toplantısında yaptığı ve sosyal medya hesaplarından yayınlanan konuşmasında, kadınları “ümmetin en büyük sorunu” olarak gördüğünü açıkladı. Muhammed peygamberin “Veda Hutbesi”nin en uzun mesajlarından birisinin kadınlar hakkında olduğunu söyleyen Yıldız, kadınların o dönemde de peygamber tarafından “sorun” olarak görüldüğünü belirtti. Yıldız, “Kadınlar ne yaparlarsa yapsınlar, namaz da kılsalar, oruç da tutsalar, ümmetin sorunu olmaya devam edecekler” diyerek gericiliğin kadına bakış açısını gözler önüne serdi.

“Mücahit yetiştiremezler”

Birgün‘de yer alan habere göre, kadınların hak aramasının, “ümmetin ayağa kalkmasına engel” olduğunu ve bu şekilde ‘mücahit’ yetiştiremeyeceğini söyleyen Yıldız “Erkekler kadınlara zulmetmekle itham edildikçe mücahit yetişmez. Sabah namazına kalkmayan erkekler oldukça, Allah için doğurup Allah için yetiştireceğini bilmeyen kadınlar oldukça bu ümmet ayağa kalkmaz. Bu kan davası kadar, şeytana tapınmak kadar önemli bir konudur.” diye konuştu.

“Yuvanın dağılmaması için kadını dövün”

Peygamberin, “Kadınlara iyi davranın” vasiyeti nedeniyle “dizginleri ele alan kadınların şımardığını” söyleyen gerici vakfın kurucusu, “Peygamber de bunu öngördüğü için daha sonra,’edepsizlik ve fuhuş yaparlarsa dövün’ demiştir’ dedi. Yıldız’ın, yuvaların dağılmaması için kadınların dövülmesini isteyerek, “Yeter ki kol kırılsın yel içinde kalmasın” ifadelerini kullanması da dikkat çekti.

Bu haber en son değiştirildi 5 Temmuz 2017 19:37 19:37

Reklam

Önceki Haberler

Bahçeli grup toplantısında başkanlık sistemini övdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Ferdi Tayfur'un arka planda yer aldığı…

30 Nisan 2024 12:14

Yargıtay Başkanlığı seçiminde 29’uncu turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 29. turunda da sonuç çıkmadı. Son oylamada Ömer Kerkez 141, Muhsin Şentürk…

30 Nisan 2024 11:43

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa ziyaretlerine başlıyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere bugün başlıyor. Kurtulmuş'un ilk durağı…

30 Nisan 2024 11:38

İstanbul Valiliği 1 Mayıs’ta şehri kuşatma altına alacak

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs için alınan geniş kapsamlı kısıtlamaları duyurdu. Toplu ulaşıma kısıtlama getirildiğini duyuran…

30 Nisan 2024 11:32

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39
Reklam