Birlikte yaşadığı kadını "Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalı" diyerek vurdu

Adana'da birlikte yaşadığı 25 yaşındaki kadını tabancayla bacağından vuran şahıs hakkında müebbet hapis steniyor.

Birlikte yaşadığı kadını

Adana’da 35 yaşındaki adam, “imam nikahlı” olarak birlikte yaşadığı eşini vurdu. Saldırgan hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Merkez Seyhan İlçesi İnönü Caddesi’nde 9 Ocak’ta meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti: Yolda yürüyen 1 çocuk annesi Şükran T.’nin yanına yaklaşan Ali B., ‘Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalı’ diyerek kadına bir el ateş etti. Tabancadan çıkan kurşun, kadının sol bacağına isabet ederken; ikinci kez ateş etmek isteyen B., tutukluk yapan silahı atıp kaçtı. Kadın götürüldüğü hastanede tedaviye alınırken Ali B. tutuklandı.

“Tutukluk yapmasaydı…”

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, sanık B. hakkında kasten öldürmeye teşebbüs suçundan müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede şüphelinin nikahsız yaşadığı kadınla olay günü bankaya gitmek için evden çıktıkları belirtilerek, adliye binasının olduğu sokakta B.’nin hiçbir şey söylemeden bir anda belindeki tabancasını çıkartarak kadına bir el ateş ettiği kaydedildi.

B.’nin ifadesinde ise, “Silah bir el patladı, daha sonradan tekrar ateş etmeye çalıştığımda ise tutukluk yaptı. Bu yüzden tekrar ateş edemedim. Tutukluk yapmasaydı onu öldürecektim. Ayrılmak istediğim için vurdum” dediği vurgulandı. (DHA)