Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bodrum açıklarında 6.3 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralılar var

Reklam

Ege Denizi’nin Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Muğla açıklarında saat 01.31’de 6,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremden sonra 21 artçı sarsıntı meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi’nden (AFAD) alınan bilgiye göre depremin ardından büyüklükleri 4.0 ile 4.8 arasında artçı şoklar meydana geldi. AFAD’a göre saat 01.37’de Gökova’a 4.2, 0152’de Gökova’da 4.4, saat 02.00’da Bitez Bodrum’da 4.0, 02.16’da 12 Adalar (Akdeniz) 4.2 ve 02.23’te Akyarlar’da (Bodrum) 4.8 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi.

Bodrum’da trafolarda meydana gelen hasar nedeniyle birçok kesimde elektriklerin kesik olduğu ayrıca bölgede aşırı yüklenmeden dolayı telefonla ulaşımda da sıkıntılar yaşandığı belirtildi. Gümbet’te ise dev dalgalar oluştuğu ve sahile vurduğu öne sürüldü.

İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Manisa başta olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki birçok ilde hissedilen deprem nedeniyle sokaklara çıkan vatandaşlar endişelendikleri için evlerine dönmedi.

“Atlama ve düşme kaynaklı yaralanmalar var”

Bodrum’da hastaneye 70’e yakın kişi başvurdu. Hastaneye başvuranlar atlama ve düşmeden kaynaklı yaralanmalar. Acil serviste asma tavanın çökmesi neeniyle yaralılara hastanenin bahçesinde müdahale ediliyor.

Depremin ardından ilçedeki tüm hekimler de göreve çağrıldı. Bölgede çalışmalar devam ediyor. Bodrum Kaymakamlığı evlere girilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Kocadon: Can kaybımız yok

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Muğla Valisi Esengül Civelek deprem sonrasında açıklamalarda bulundu. Muğla Valisi Esengül Civelek depremle ilgili “Şu ana kadar intikal eden bir can kaybımız bulunmamakta maddi hasarlar vardıysa da bunların zaten incelemesi araştırması da süreçte gerçekleşecektir. Şu an olumsuz bir durum yok” dedi.

Bodrum Devlet Hastanesi’nde ise acilin tavanının çöktüğü ve hizmetin acilin bahçesinde verildiği, acile başvuran kişi sayısının fazla olduğu, bunların da büyük bir çoğunluğunun yüksekten atlamalar sonucunda oluşan kırıklar olduğu edinilen bilgiler arasında.

İstanköy’de 2 ölü

Bu arada depremden sonra bölgede 19 adet artçı sarsıntı yaşandı, İstanköy adasında ise 2 kişinin öldüğü, çok sayıda yaralı olduğu ve merkezdeki caminin minaresinin yıkıldığı bildiriliyor.

Bu haber en son değiştirildi 22 Temmuz 2017 01:33 01:33

Reklam

Önceki Haberler

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20
Reklam