Boğaziçi Üniversitesi yurdunda taciz

Boğaziçi Üniversitesi yurdunda kalan kız öğrencilere cinsel içerikli hareketlerde bulunan bir kişi hakkında dava açıldı.

Boğaziçi Üniversitesi yurdunda taciz

Boğaziçi Üniversitesi yurdunda kalan kız öğrencilere cinsel içerikli hareketlerde bulunan Hüseyin B. ile Murat U. hakkında dava açıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 2 kız öğrenciyi yurdun camı önünde cinsel hareketler sergileyerek taciz eden ve yurt güvenliğini tehdit eden Murat U. hakkında dava açıldı.

Sabah‘a göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen iddianamede olayla ilgili olarak şunlar aktarıldı: 35 yaşındaki Murat U. Boğaziçi Üniversitesi yurdunun camı önünde 2 kız öğrenciyi cinsel hareketlerle ve izleyerek taciz etti. Bunun üzerine güvenlik görevlilerince uyarılan Murat U., görevlileri bıçakla tehdit ederek hakaretlerde bulundu. İstanbul Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında mağdur öğrencilerin ve güvenlik görevlilerinin ifadesine başvuruldu. Mağdurlar Murat U.’dan şikayetçi oldu. Şüpheli Murat U. ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Murat U. hakkında ‘cinsel taciz’, ‘kişilerin huzur ve sükununu bozma’, ‘silahla tehdit’ ve ‘hakaret’ suçu kapsamında dava açıldı.

Murat U. ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.