Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Bulgaristan, Türkiye’deki büyükelçisini geri çağırdı

Reklam

Bulgaristan, ülkedeki seçimlere müdahale edildiği gerekçesiyle Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski’yi istişareler için geri çağırdı.

Erken seçimlere hazırlanan Bulgaristan, Ankara Büyükelçisi Neynski’yi istişareler için geri çağırdı.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, konu hakkındaki tek cümlelik açıklamasında başka bilgi vermedi. Ancak bu adımın Türkiye’nin 26 Mart’ta yapılacak genel seçimlere karıştığı iddialarının yaşandığı bir dönemde olmasına dikkat çekiliyor.

Bakan Müezzinoğlu oy çağrısında bulunmuştu

The Sofya Globe konuyla ilgili haberinde “Sofya’daki Türk Büyükelçisi Süleyman Gökçe, 7 Mart’ta Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını” belirtirken Gökçe’ye “Bir Türk Bakanının Türkiye’deki Bulgar vatandaşlarını Lütfi Mestan’ın (liderliğindeki) DOST Partisi için oy kullanmaya çağırması nedeniyle bir protesto” iletildiğini yazdı.

Bulgar medyasının sözünü ettiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3 Mart günü İstanbul’da düzenlenen Balkan Çalıştayı’nda, 26 Mart seçimlerinde Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarına oy kullanma çağrısı yaparak DOST’un ismini anmıştı.

Müezzinoğlu burada sözkonusu partiye açıkça oy çağrısı yapmıştı:

“İhmal göstermeden, mutlaka, 26 Mart’ta gerek burada kurulan sandıklara, gerekse Bulgaristan’da seçimlere katılarak oradaki insanlarımızın geleceğinin, kaderinin daha güçlü olması için duyarlılık göstermeliyiz. Bizim Balkanlar’daki her dinamiğimize sahip çıkmamız lâzım. Orada yaşayan kardeşlerimizin geleceğe umutla ve güvenle yürümelerine destek olmak hepimizin görevi. Orada bizim insanlarımız, değerlerimiz, eserlerimiz var ve bu yüzden güçlü olmalıyız. Bu gücün en önemli yolu da siyasettir. Oradaki dinamiklerin Türkiye dinamikleriyle paralel yürüyebilmesi için de Dost Birliği organizasyonu kuruldu. Güçlü yarınları birlikte şekillendireceğiz.”

Bu haber en son değiştirildi 18 Mart 2017 13:17 13:17

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam