Reklam
Kategoriler: İç Açı

Çanakkale’deki depremde bazı evler yıkıldı: Yaralılar var!

Reklam

Ege Denizi’nde bugün saat 06.51’de Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi açıklarında meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından 4.2 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı.
Ayrıca bölgedeki artçı sarsıntılar da devam ederken saat 13.58’de üçüncü deprem meydana geldi..

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Richter ölçeğine göre 4.2 şiddetinde ikinci bir deprem daha meydana geldi. 07.17’de meydana gelen depremin yerin 4.2 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.

Öte yandan bölgedeki artçı sarsıntıların devam ettiği belirtildi.

Vali’den açıklama

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ayvacık’ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, “İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok. Ekiplerimiz depremin meydana geldiği bölgede tarama çalışması yapıyor.” dedi.

Orhan Tavlı, ekiplerin yaptığı ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

Bölgede incelemelerin sürdüğünü aktaran Vali Tavlı, “Ekiplerimiz depremin meydana geldiği bölgede tarama çalışması yapıyor. Ayvacık kaymakamlığımız ve AFAD ekiplerimiz depremin merkez üssü olan Ayvacık ilçemizde kontrol çalışmalarını sürdürüyorlar. Depremin bu şekilde tamamlanmasını temenni ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun.” diye konuştu.

Ev çöktü: Yaralılar var

Merkez üssü Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi açıkları olan 5.3 büyüklüğündeki depremde, Yukarıköy Köyü’ndeki bazı evlerin yıkıldığı belirlendi. Çanakkale’ye 100, Ayvacık’a 30 kilometre uzaklıktaki Yukarıköy Köyü’nde deprem sırasında 2 kişi de yaralandı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) de köye sevk edildi.

40-50 evde hasar var

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesindeki 5,3 şiddetindeki deprem, Bayırköy’de çok sayıda evin yıkılmasına ve onlarca koyunun telef olmasına yol açtı.

Açıklamalarda bulunan Bayırköy Muhtarı Mehmet Yahya Çavuş, 06.51 sıralarında büyük bir gürültü ile uyandıklarını belirterek, “Köyümüz 250 haneli. Köyde 40-50 civarında evde hasar var, bazı evlerde küçükbaş hayvanlar da öldü. Evlerden kimisinin ise sadece çatısı kaldı” dedi.

Çanakkale’ye 30 kilometre mesafedeki Bayırköy ile yakınlarındaki Çamköy’de hasar meydana geldiği, Jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin bölgede çalışma başlattığı öğrenildi.

Bir deprem daha

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden edinilen bilgiye göre, saat 13.58’de Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Ege Denizi’nde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre ise depremin büyüklüğü 5,3 olarak gerçekleşti.

Bu haber en son değiştirildi 8 Şubat 2017 01:42 01:42

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam