CHP'den "Kılıçdaroğlu kaçtı" yanıtı: Başbakan'ın ne işi vardı Çankırı Tüneli'nde?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, '15 Temmuz gecesinde Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'ndan kaçtığı" iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

CHP'den

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında, ’15 Temmuz gecesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı’ndan kaçtığı” ifadelerine ilişkin açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı’nda darbecilerle iletişim kurduğu iddialarının iftira olduğunu dile getiren CHP Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan, “Bunun en önemli tanığı da Sayın Hayati Yazıcı’dır. 1A koltuğunda sayın genel başkan (Kılıçdaroğlu), 1B koltuğunda sayın Hayati Yazıcı vardır. Sayın Hayati Yazıcı’ya, ‘hiç endişeniz olmasın darbeye karşıyız, birlikte mücadele edeceğiz’ diyen odur.” dedi.

“Yıldırım’ın yüz kat fazla koruması vardı”

CHP liderinin “Havaalanında beklemedi, gitti’ iddialarına yanıt veren Tezcan, “Sayın Başbakanın, Sayın Genel Başkanın korumalarından yüz katı fazla koruması vardı, ne işi vardı Çankırı Tüneli’nde? Niye meydanlara atlamadı? Tabi ki kendisini koruyacak. Devleti yönetenler öncelikle tabiki kendilerini koruma altına almalılar böyle zamanlarda. Sayın Başbakan, Çankırı Tüneli’ne, Sayın Genel Başkan da kendisi için güvenli olan bir yere gitti. Bundan daha doğal bir şey yok.” diye konuştu.