Reklam
Kategoriler: İç Açı

CHP’li vekilden Kılıçdaroğlu’na: Parlamentoyu feshettiniz

Reklam

CHP Milletvekili Fikri Sağlar, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nasert sözlerle yüklendi.

Sağlar, partisinin dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek vermekle hata yaptığını söyledi. Dokunulmazlıklar kalktığı için parlamentonun gücünün kırıldığını söyleyen Sağlar, Kılıçdaroğlu’nun “Anayasaya aykırı ama ben dokunulmazlıkların kalkmasına evet vereceğim” dediğinde parlamentoyu feshettiğini ifade etti.

“‘FETÖ’yü sen buraya getirdin’ diyemiyorsunuz”

RS FM’de Enver Aysever’le Oyuna Devam programına katılan Sağlar, “Bugün vekillerin dokunulmazlıkları kalktığı için HDP’liler cezaevinde. Onlar milletvekili şu anda. Ziyaret edenleri de PKK ile bir araya gelmekle suçluyorlar. ‘Asıl terörle birlikte olan sensin, FETÖ’yü sen buraya getirdin’, diyemiyorsunuz. Bunları söyleyemeyen bir anlayışın insanlara rejimin değiştiğini inandırması zor” dedi.

CHP’li olarak kendi partisini de eleştirmekten kaçınmadığını ifade eden Sağlar, gerçek anlamda bir muhalefetin olmadığını söyledi.

Sağlar, “CHP parlamento dışında, demokrasinin beşiği olan sokaklarda, mahallelerde nedense yok. Halka, ‘yeter artık’ dedirtemiyor. Sessizlik içerisinde parlamentoda muhalefet yapmaya çalışıyor. Bir diğer taraftan da muhalefet partisi gibi görünen bir diğer parti de (MHP), iktidar partisinin aklına gelmeyenleri aklına getiriyor. Muhalefet de böyle bir muhalefet” değerlendirmesinde bulundu.

“Yüzde 51’i örgütleyemiyoruz”

Sağlar, AKP’nin 15 yıldır ülkeyi bölmek için uğraştığını ve başkanlık tartışmalarının yalnızca CHP’nin meselesi olmadığını, Türkiye’nin meselesi olduğunu, rejimin değişmesi halinde herkesin kaybedeceğini anlaması gerektiğini söyledi ve şunları söyledi:

“Bu sadece CHP’nin meselesi değildir. Bu Türkiye’nin meselesidir. Şu anda topuyla, tüfeğiyle, parasıyla, korkutmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49’un üzerine çıkamıyor. Yani yüzde 51 karşısında. MHP’lilerin bir kısmını yanlarına almış olmalarına rağmen halkın yarısı karşılarında. Benim üzüntüm, biz bu yüzde 51’i örgütleyemiyoruz. Ben umutsuz değilim. Heyecanlıyım ve öfkeliyim. CHP’nin örgütü de böyledir. Kıblesi insandır, eşitlikten ve özgürlükten yanadır. Tabanını tutmayacaksın. Hadi, diyeceksin. O zaman örgütün mahalle mahalle, ev ev gezer.”

Bu haber en son değiştirildi 7 Ocak 2017 02:33 02:33

Reklam

Önceki Haberler

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08

Koza Altın gözünü yaylalara dikti

Kürtün ilçesinde bulunan Gölönü Yaylası’na açılacak olan madenden çıkarılan cevher yine aynı il sınırlarında bulunan…

28 Nisan 2024 09:46
Reklam