Reklam
Kategoriler: İç Açı

Darbe tellallığına Bahçeli de başladı

Reklam

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü yaklaşırken Hürriyet’in AKP’li yazarı Abdulkadir Selvi’nin ortaya atmasıyla yeniden başlayan “yeni darbe” iddiaları MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de gündemine girdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Selvi’nin iddiasına göre Rodos adasında bekletilen ‘FETÖ’cülerin “15 Haziran’a kadar ne olacağını göreceğiz. Bu sefer çok kan akacak” sözleriyle ifade ettikleri “yeni darbe” için, “Gelecekleri varsa, görecekleri de vardır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin konuşmalarından bazı satırbaşları şöyle:

Katar krizi: Ülkemiz devreye girsin

“Dün Suudi Arabistan, Bayreyn, Mısır, BAE, Yemen ve Libya, terörizme destek sağladığı gerekçesi ile Katar’la ilişkilerini kesmişlerdir. Günlerdir tırmanan kriz Katar’ın ablukaya alınması ile farklı bir noktaya ulaşmıştır. ABD Başkanı’nın ziyaretinden kısa süre sonra bu gelişmelerin ortaya çıkması enine boyuna analiz edilmelidir. Bu tedbirlerin, ABD’den bağımsız İran’la da bağlantısız olduğunu düşünmek safçadır. Bu kapsamda İran’ın kuşatmaya alındığı, yeni bir sıcak temas ve çatışma atmosferinin doğduğunu söylemek temelsiz bir yorum olmayacaktır. Türkiye, Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin görüş ve yaklaşım farklılıklarını diyalog yoluyla çözmeyi tavsiye etmiştir. Bu tavsiye anlamlı ve yerindedir. Ülkemizin devreye girip yapıcı katkılar sunmasında yarar vardır. ABD Başkanı’nın kılıç dansı, silah anlaşması dileğim odur ki, tüm Ortadoğu’ya daha şiddetli dönmesin.”

İncirlik’ten çekilme kararı: Durduğunuz kabahat

“Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlettir. Ona buna pabuç bırakmayacaktır. İncirlik Üssü Adana’dadır. Yol geçen hanı da değildir. Gizli hedefler için basamak yapacağız yer de değildir. İncirlik ziyaretine verilmeyen izni eleştirmek abesle iştigaldir. Hükümetin haysiyetli tavrı bize göre son derece isabetlidir. Türkiye’nin neyi nasıl anlayacağını tespit makamı bir yabancı hükümet mensubunun işi ve görevi değildir. Biz anlayacağımızı anladık, göreceğimizi de zaten gördük. Varsa, aklını kendine saklamalıdır. Alman askerleri önümüzdeki hafta çekileceklermiş. Durduğunuz kabahat hepinize uğurlar olsun. Niye zaman kaybediyorsunuz? Yetmezse Konya’dan da tası tarağı toplar en yakın zamanda Ürdün’e mi gidiyorsunuz, fizana mı gidiyorsunuz, ardınıza bakmadan çeker gidersiniz.”

15 Temmuz yargılamaları: Demir yumruk insin

Süreç uzadıkça, iddianame ve duruşma enflasyonu yaşandıkça, somut delil ve belgeler yara almaktadır. FETÖ’cülerin kafasına adaletin demir yumruğunu vurmak ertelenemez bir sorumluluktur. 15 Temmuz’un hesabı ya sorulacak ya sorulacaktır. Hoca görünümlü hainin de bulunduğu 130 kişinin Türkiye’ye gelmemeleri halinde vatandaşlıktan çıkarılacağı Resmi Gazete’de ilan edilmiştir. Acele etmek, hem erken hem de mantıklı değildir. Bunların hepsinden Türk adaleti önünde hesap sorulmalı, ihanetlerinin bedeli kesinlikle ödettirilmelidir.

Yeni darbe: Mezar taşı bulamazlar

“Yine darbe iddiaları ortaya atılmaktadır. Rodos adasına kaçan darbecilerin, ‘bu sefer daha çok kan akacak’ dedikleri dile getirilmektedir. Eğer bir daha böyle bir darbe olursa, gömülecek ne bir yer ne de cesedinin başına dikilecek mezar taşı bulunmayacaktır. Darbecilerin gelecekleri varsa, görecekleri de vardır. Türkiye’nin kazanım ve miraslarından taviz vermeyeceğiz. Kontrollü darbe çığırtkanlıklarına ‘eyvallah’ demeyeceğiz. “

Bu haber en son değiştirildi 7 Haziran 2017 11:35 11:35

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam