Diyanet böyle 'uyardı': İnternetteki seyyar ateistler av şölenine çıkıyor

Diyanet İşleri bu ayki dergisinde, sosyal medyada faaliyet gösteren ateist kişi ve topluluklara karşı uyarıda bulundu.

Diyanet böyle 'uyardı': İnternetteki seyyar ateistler av şölenine çıkıyor

AKP gericiliğinin toplumu adım adım dinselleştirme hedefi doğrultusunda faaliyetlerini camilerin dışına da çıkarması talimatı verilen Diyanet İşleri Başkanlığı, kuruma gelen talepleri dikkate alarak aylık yayın organı “Diyanet” dergisinin ağustos sayısında “Deizm, Ateizm ve Nihilizm” konularını işledi.

Gelişen iletişim araçlarının yanlış inanç ve düşünce akımlarını yaydığına dikkat çekilen dergide, “Sanal gezileri ava dönüştüren seyyar ateistler” karşısında dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Duvar’dan Nergis Demirkaya‘nın aktardığına göre, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu dergideki “Sanal Dünyanın Seyyar Ateistleri” başlıklı makalesinde internetteki ‘tehlike’ye dikkat çekti. Baloğlu şunları söyledi:

“Küresel ölçekte internet üzerinden faaliyet gösteren binlerce bilinçli ateist kişi ve topluluk var. Bizler, çocuklarımızın gayet ‘saf ve masum’ biçimde internette ‘sörf’ yaptıklarını düşünebiliriz. Ancak aynı sanal ortamda ateist fikirlerini için yaymak için çocuklarımızın saf/masum (!) sanal gezilerini birer av şölenine dönüştürmek için ellerini ovuşturan ‘seyyar’ ateistlerin de dolandıklarını unutmayalım.”

“Yerli ateistlere el uzatalım”

Baloğlu makalesini, “İnternetin ‘kirli’ dünyası ile beyinleri, dimağları kirlenen, safiyetleri kaybolan, hiçliğin kucağında çırpınan ‘yerli’ seyyar ateistlerine el uzatmalıyız; bunu kalpleri taşlaşmadan, mühürlenmeden yapalım” uyarısıyla tamamladı.

Derginin kapağı şöyle: