Reklam
Kategoriler: İç Açı

Doğa, AKP’nin umrunda değil: Şimdi de Trabzon’da denizin üzerine golf sahası yapacaklar

Reklam

AKP’li olan Trabzon’un Yomra ilçesinin belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu, 650 dönümlük deniz dolgusu üzerine golf sahası yapılacağını müjdeledi(!).

Söz konusu projenin 50 milyon liraya mal olacağını açıklayan AKP’li İbrahim Sağıroğlu, 2018’de inşaatın başlayacağını belirtti.

DHA’ya yaptığı açıklamalarda 18 delikli olmasını planladıklarını aktaran AKP’li belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu, Trabzonluların da golfe “yatkın” olduklarını iddia ederek şunları belirtti:

“Arap turizminin merkeziyiz”

“Bölgemiz son zamanlarda Arap turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Trabzon’un parlayan yıldızı, incisi Yomra ilçemiz Arap turizminin merkezi olarak değerlendirilmektedir. İlçemizde yoğun bir yerleşim ve yatırım turizm manasında ciddi bir hareketlilik yaşamaktayız. Bizlerde turistlerimizin kalıcı olabilmesi için projeler geliştirmekteyiz.

Adımızı Arap ülkelerine duyuracağız”

Biz turistlerimizi burada ağırlarken 3 aylık olan bu sezonu 6-7 aya çıkartmamız gerekir. Bu anlamda başka çalışmalarımız da var. Bu projeyle ilçemizin adını hem yurt içinde hem de yurt dışında özellikle Arap ülkelerinde duyuracağız. Yeni yılda dolgu çalışmalarına başlayacağız. 1 buçuk 2 yılda dolgu çalışmalarının bitiririz diye tahmin ediyorum.

“Biraz pahalı ama…”

Golf sporu dünyada yaygın ama ülkemizde pek yaygın değil. Bu şehrim insanlarının özelikle gençlerinin bu spor dalına yatkınlığı olduğunu düşünüyorum. Bilindiği gibi Trabzon’da geçmişten beri tenisinden tutun da yelkenlisine kadar birçok dalda spor yapılıyordu. Kent insanının golf hususunda önemli yetenekleri olduğunu düşünüyorum. Proje son derece turizme de katkısı olur. Biraz pahalı bir spor ama kulüpleşme kurularak, kentte futbolun dışında da golf sporu bölgemize çok önemli katkı vereceğini düşünüyorum.”

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi, Nisan ayı laiklik ihlalleri raporunu yayımlandı

Laiklik Meclisi tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan 'laiklik ihlalleri raporu' Nisan ayı için yayımlandı.…

8 Mayıs 2024 17:55

Slovakya Başbakanı Fico: Avrupa Birliği, Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamıyor

Slovakya Başbakanı Fico yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamadığı belirterek…

8 Mayıs 2024 16:59

Kayyum bürokratlarına çifte maaş: Misafirhane otel olmuş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ''ithal bürokrat'' olarak alınan bazı…

8 Mayıs 2024 16:53

Yargıtay Başkanı seçiminin 35’inci turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 35'inci turundan da sonuç alınamadı. Seçimlere, 13 Mayıs Pazartesi…

8 Mayıs 2024 16:48

Purmo işçileri TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından İzmir Kemalpaşa’da yer alan…

8 Mayıs 2024 16:45

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40
Reklam