Dört ülkeden 'terörle irtibatlılar' listesi: Aralarında Erdoğan'ın destekçisi Karadavi de var

Dört ülke yayınladığı ortak bildiriyle aralarında Erdoğan'ın destekçisi Karadavi'nin olduğu 59 kişiyi "terörle irtibatlı" ilan etti.

Dört ülkeden 'terörle irtibatlılar' listesi: Aralarında Erdoğan'ın destekçisi Karadavi de var

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır yayınladığı ortak bildiriyle Katar’daki 59 kişi ve 12 kuruluşu “terörle irtibatlı” olarak tanımladığını duyurdu.

Reuters listede Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin de yer aldığını açıkladı.

“Erdoğan İslam’ın umududur” demişti

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Müslüman Kardeşler (İhvan) isimli dinci örgütün de ‘ruhani’ lideri olarak biliniyor.

Karadavi, 2016 yılında İstanbul’da çeşitli ülkelerden Arap kuruluşlarca organize edilen “Teşekkürler Türkiye” isimli ‘festival’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında, “Erdoğan Müslümanların ve İslam’ın umududur. O Kur’an’ın, sünnetin, akidenin, şeriatın ve ahlakın adıyla çalışıyor. O milyarlarca Müslüman için tüm bunları yapıyor, onlara öncülük ediyor. Bunu kim inkar ederse en büyük nankördür. Eğer kim ki Türkiye’nin İslam’a karşı yaptığı büyük hizmetleri inkar ederse karşısında Recep Tayyip Erdoğan’ı bulur.” ifadelerini kullanarak adeta ‘halife’ tanımlaması yapmıştı.

Karadavi 2012 yılında El Cezire’de yayınlanan bir programda da, Suriye’de Esad yanlısı herkesin ayrım gözetilmeksizin hedef alınmasının “caiz olduğu”nu söylemiş, bunlar arasında ‘mazlum’ olanlar varsa da Allah’ın onun hakkını vereceğini iddia etmişti.

İşte dört ülkenin ‘terörle irtibatlı’ kişi ve kuruluşlar listesi: