Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Esad: Kimyasal silah iddiaları yüzde 100 uydurma

Reklam

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, cihatçıların kontrolündeki İdlib’de kimyasal silahla saldırı gerçekleştirdikleri iddialarının “Yüzde 100” uydurma olduğunu söyledi.

Fransız AFP haber ajansına röportaj veren Esad, ABD’nin Tomahawk füzeleriyle gerçekleştirdiği saldırı sonrasında Suriye’nin ateş gücünün de etkilenmediğini sözlerine ekledi.

“Şayrat’ı vurmak için bahane”

Esad, İdlib’in Han Şeyhun kasabasında yapıldığı iddia edilen kimyasal silah saldırısına ilişkin, “Kesinlikle, bize göre, yüzde 100 uydurma. Bizim izlenimimiz şu, Batı, özellikle de ABD, teröristlerle içli dışlı. Bu hikayeyi, ABD’nin Suriye’ye ait Şayrat Hava Üssü’ne yönelik saldırıya bahane olması için uydurdular” dedi.

“Saldırı emri yok”

İdlib’deki saldırı iddiasıyla ilgili yayınlanan videolar hakkında ise Esad şöyle cevap verdi:

“Bu olayın gerçekten yaşanıp yaşanmadığı kesin değil, çünkü bir videoyu nasıl doğrulayabilirsiniz? O çocukların Han Şeyhun’da öldüğünü bilmiyoruz, ölüp ölmediğini de bilmiyoruz. Han Şeyhun, ne stratejik değerde ne de şu anda bir cephe. Bu hikaye, hiçbir açıdan ikna edici değil.

Verilmiş bir saldırı emri yok. Mühimmat depomuzu birkaç yıl önce teslim ettik. Kimyasal silahımız olsa da kullanmazdık. Tarihimiz boyunca sahip olduğumuz kimyasal silahları kullanmadık. Siyasi amaçlarla kullanmayacaklarından emin olmak için, İdlib’de yapılacak herhangi bir incelemeye, ancak bağımsızsa ve bu heyete tarafsız ülkeler katılacaksa izin verebiliriz.”

“ABD her yere saldırabilir”

“ABD, Suriye’de siyasi bir çözüme ulaşmak konusunda ciddi değil. Bunu, teröristler için şemsiye olarak kullanmak istiyorlar” diyen Beşar Esad sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ateş gücümüz, teröristlere saldırma yeterliliğimiz bu saldırıdan (ABD’nin Şayrat hava üssüne yönelik saldırısı) etkilenmedi. ABD, Sadece Suriye’ye değil her an, her yere saldırabilir.”

Bu haber en son değiştirildi 14 Nisan 2017 10:41 10:41

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam