Reklam
Kategoriler: Gençlik

Gençler bu düzende gelecek göremiyor: YGS’ye 3 dakika geç kaldığı için giremeyen gençten intihar girişimi

Reklam

Üniversiteye girişi için yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) geleceksiz bırakılan gençlik için umut kapısı olmaya devam ederken, gençlerimiz bu sınava çok yoğun bir baskı ve stres altında giriyor.

Geçtiğimiz gün sınava bir dakika geç kaldığı için giremeyen intihar eden ve aramızdan ayrılan Büşranur Kalaycı’dan sonra, benzeri bir sebep yüzünden bir intihar girişimi haberi de Bodrum’dan geldi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 21 yaşındaki B.Ç., bileklerini keserek intihara kalkıştı. Gencin anneannesi, B.Ç.’nin YGS’ye 3 dakikayla giremediği için bunalıma girdiğini söyledi.

Gümbet Mahallesi Oramiral Kemal Kayacan Sokak’taki evinde anneannesi M.K. ve annesi N.Ü. ile yaşayan B.Ç., bugün öğlende mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla odasına geçip bileklerini kesti. Annesi ve anneannesinin kanlar içinde bulup müdahale ettiği B.Ç. için eve sağlık ekipleri çağrıldı. Sinir krizi geçiren B.Ç. ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan ve durumu iyi olan B.Ç.’nin polise verdiği sözlü ifadesinde, “3 dakikayla hayatım bitti. Aylarca bu sınava hazırlanmıştım. Çok başarılı olacağıma inanıyordum. O günden beri kendime gelemiyorum. Yaşama heyecanımı yitirdim. Kimse yaptığım olaydan sorumlu değil. Sevdiklerimi üzdüğüm içinde üzgünüm” dediği öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Anneanne M.K. ise, “Torunum 3 dakikayla sınavı kaçırdı. Çok iyi hazırlanmıştı, hayalleri vardı. Ancak okula vardığımızda uzun kuyruk nedeniyle 3 dakikayla sınava giremeyince perişan oldu. O günden beri evden dışarı adımını atmadı. Çok ikna etmeye çalıştık. Gelecek yıl yine girersin dedik. İngiltere’ye akrabasının yanına göndermeye çalıştık, kabul etmedi. İçine kapandı böyle bir delilik yapacağını söylüyordu. ‘Hayata küstüm yaşamak istemiyorum ben’ diyordu. Bugün de onu kanlar içinde gördük. Güçlükle müdahale edebildik. Hiçbir şey torunumun hayatından kıymetli değil. Gençlerimize yazık oluyor” dedi.

(DHA)

Bu haber en son değiştirildi 3 Nisan 2017 19:27 19:27

Reklam

Önceki Haberler

ÖZEL HABER | Okullarda gericilik hız kesmiyor: Zil sesi yerine ilahi çalıyorlar

Niğde Merkez'de bulunan 19 Mayıs Ortaokulu'nda zil sesi yerine ilahi çalındığı ortaya çıktı.

15 Mayıs 2024 18:25

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Fico'nun hayati tehlikesinin bulunduğu…

15 Mayıs 2024 18:13

Floransa’da öğrenciler Filistin için eylemlere başladı

Floransa’da üniversite öğrencileri İsrail’in Filistin’de soykırımına karşı San Marco meydanında işgal eylemine başladı. Filistinli Gazeteci…

15 Mayıs 2024 18:07

İrlanda, Filistin devletini tanıyacağını açıkladı

İrlanda, birkaç ülkeyle ortak şekilde Filistin devletini tanımak için görüştüklerini, bu ay bitmeden Filistin devletini…

15 Mayıs 2024 16:55

Kamuda tasarruf Diyanet’e işlemedi: Lüks otelde toplantılara devam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf planını anlatırken “Kamuda toplantı artık lüks otellerde yapılmayacak”…

15 Mayıs 2024 16:50

Gericilik okullarda sınır tanımıyor: ÇEDES kapsamında Kuran kursu açtılar

Samsun’da bulunan bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersliği adı altında Kuran Kursu sınıfı…

15 Mayıs 2024 16:45
Reklam