Gölcük Tabiat Park'ı ranta açılıyor

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nda dağ köşkü ile 25 bungalov yapılması ve göl gazinosunun özel işletmeye devredilmesi için yapılan ihale sonuçlandı.

Gölcük Tabiat Park'ı ranta açılıyor

Bolu Gölcük Tabiat Parkı’nda dağ köşkü ile 25 bungalov yapılması ve göl gazinosunun özel işletmeye devredilmesi için yapılan ihale sonuçlandı.

İhaleyi, Düzceli iş adamı Kurtuluş Tokcan kazandı.

Bolu Belediyesi tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan 2012 yılında 29 yıllığına kiralanan Gölcük Tabiat Parkı, 22 yıllığına özel işletmeye verilecek. 19 Aralık günü yapılacak olan ihaleyle park sınırları içinde belirlenen alana, dağ köşkü ve 25 bungalov yapılacak. Ayrıca park içinde bulunan Gölcük Göl Gazinosu da ihale kapsamında yer alacak ve 1 yıl içinde yeni işletmeciye geçecek. Göl kenarında bulunan restoranın yanına da 19 odalı butik otel yapılacak. Gölcük çevresiyle ormanın içine 5’er kilometrelik patikalar yapılacak ve göl çevresinde mangal yakılmasına izin verilmeyecek. Mangal yakmak için Gölcük’e 200 metre uzaklıkta yapımı süren yeni piknik alanı kullanılacak. Gölcük ile Karacasu beldesi arasında ise 1.5 kilometre uzunluğunda dağ kızağı ve 3 kilometrelik teleferik hattı kurulacak.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

17 Aralık tarihinde projeye karşı yapılan eylemde, yaklaşık 500 kişilik grup adına basın açıklamasını okuyan CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, şöyle dedi:

“Gölcük; sadece Bolu’nun değil, Türkiye’nin en önemli doğal ve turistik değerlerinden biridir. Gölcük sosyal ve ekonomik durumu ne olursa olsun her kesimden Türk halkına aittir. Doğanın bu kadar fütursuzca tahrip edildiği günümüzde Gölcük kentimizin doğal güzellikleri bozulmamış, hepimizin kenarında huzur bulduğu nadide turistik köşelerinden biridir ve Bolu için kıymet biçilemez bir turistik markadır. Bolu Belediyesi’nin 2040 yılına kadar Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden kiraladığı Gölcük’e 25 kır evi, ‘Dağ köşkü’ adı altında 19 odalı otel ve göl gazinosu yaptırmayı, planlamakta ve bu yapıların yerleşim alanı 2 bin metrekareyi bulmaktadır. Yap-işlet modeliyle yapılacak bu yapıların doğal ortama zarar vermesi kaçınılmaz olacaktır. Bunun aksini iddia etmek akıl ve mantıkla uyuşmamaktadır.”