Reklam
Kategoriler: İç Açı

Gözaltına alınan ‘ilk kadın general adayı’, Akar’ın Kardak seyahatine eşlik etmiş

Reklam

Önceki gün gözaltına alınan ve ‘Türkiye’nin ilk kadın general adayı’ olarak nitelenen Hava Kurmay Yarbay Bilgehan Bülbül’ün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının geçtiğimiz pazar günü Aksaz Deniz Üssü ziyareti ve Kardak kayalıklarının yakınına kadar yaptıkları seyahatte de görev yaptığı ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli‘nin haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Savcısı Müslüm Canpolat, ‘FETÖ’nün mahrem imamlarına yönelik soruşturma başlatmıştı. Savcı Canpolat’ın yürüttüğü soruşturmada örgütün sivil imamları ve imamlarla bağlantılı muvazzaf askerlerin de ismi, şüpheli olarak dosyada geçti. Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, soruşturma dosyasında ismi gizli tutulan bir sivil imam ifadesinde, Eskişehir 1. Anajet Üsssünde görev yapan Kurmay Yarbay Nail Bülbül’ün kendisine bağlı olduğunu, lojmanındaki evinde zaman zaman ziyarete gittiğini söylediği iddia edildi.

‘Sivil imam’ adlarını verdi

İtirafçı sivil imam, Yarbay Nail Bülbül’ün kendisinden daha kıdemli Kurmay Yarbay olan eşi Bilgehan Bülbül’ün de FETÖ mensubu olduğu ileri sürerek, “Yarbay Bilgehan Bülbül bilinenin aksine bir abla ile değil bir örgüt abisi ile görüşüyordu” dedi.

Sivil imamın, Yarbay Nail Bülbül’ün bağlı olduğu cemaat abisinin ismini verdiği ve eşi Bilgehan Bülbül’ü de fotoğrafından teşhis ettiği öne sürüldü.

El-Bab’a giden uçakları koordine ediyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Savcısı Müslüm Canpolat, ‘FETÖ’nün mahrem imamlarına yönelik soruşturma başlatmıştı. Savcı Canpolat’ın yürüttüğü soruşturmada örgütün sivil imamları ve imamlarla bağlantılı muvazzaf askerlerin de ismi, şüpheli olarak dosyada geçti. Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, soruşturma dosyasında ismi gizli tutulan bir sivil imam ifadesinde, Eskişehir 1. Anajet Üsssünde görev yapan Kurmay Yarbay Nail Bülbül’ün kendisine bağlı olduğunu, lojmanındaki evinde zaman zaman ziyarete gittiğini söylediği iddia edildi.

Kardak dönüşü gözaltı

Geçen Pazar günü Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Aksaz Deniz Üssü ve Ege Denizinde bulunan Kardak kayalıklarında incelemelerde bulunmuştu. Yarbay Bilgehan Bülbül’ün bu ziyaret sırasında Akar ve kuvvetler komutanlarına eşlik ettiği bildirildi. Kardak kayalıklarının ziyaretinden ardından Ankara’ya dönen Yarbay Bilgehan Bülbül’ün bir gün sonra pazartesi günü de gözaltına alındığı belirtildi. Emniyette gözaltı işlemleri devam eden şüphelilerin, önümüzdeki hafta savcılığa gönderileceği belirtildi.

Bu haber en son değiştirildi 6 Şubat 2017 21:04 21:04

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam