Hayrettin Karaman'dan yeni fetva: 'Evet' demek farzmış

Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman 16 Nisan referandumunda 'Evet' demenin farz olduğunu iddia etti.

Hayrettin Karaman'dan yeni fetva: 'Evet' demek farzmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir mitingde “Hayır deyip de ahiretinizi de yakmayın” şeklindeki skandal sözlerinin ardından “fetvacısı” Hayrettin Karaman da “Evet demek farzdır” dedi.

Erdoğan tarafından görüşlerinin dikkate alınması nedeniyle “Erdoğan’ın fetvacısı” olarak nitelenen Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman 16 Nisan referandumuna ilişkin “Neyi oyluyoruz?” başlıklı yazısında, şeriat ve saltanat özlemlerini de ima ederek “Bizi hedefe yaklaştıracak olan bir adımı daha “Evet” diyerek atmak, “farz olanı tamamlayan ve ona yaklaştıran her fiil farzdır” kuralının çerçevesine dahildir.” ifadelerini kullandı. Karaman daha önceki bir yazısında da “İslam’ın Başkan’a itaati emrettiğini” belirtmişti.

Karaman’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Nasıl bir ülke, nasıl bir düzen istiyorsunuz?

Bunu kendinize sorun.

İkinci sorunuz şu olsun:

Bu hedefe bir adımda, bir sıçrayışta ulaşmak mümkün müdür?

Mümkün değilse zamansız ve usulsüz sıçrayışlarla durmadan sakatlanmak mı istersiniz, yoksa hedefe götüren adımları, usulüne ve gereğine uygun olarak sırayla atarak her adımda sağlıklı mesafeler kat’ etmek mi istersiniz?

İşte bir de bunu oyluyoruz!

Bizi hedefe yaklaştıracak olan bir adımı daha “Evet” diyerek atmak, “farz olanı tamamlayan ve ona yaklaştıran her fiil farzdır” kuralının çerçevesine dahildir.”

http://gazetemanifesto.com/2017/03/31/erdoganin-fetvacisi-sadede-geldi-islam-baskana-itaati-emreder/