Darbe girişimi sırasında Muğla’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimine ilişkin davaya devam edildi.
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının salonunda görülen duruşmada, Türkçe ‘kahraman’ anlamına gelen ‘Hero’ yazılı tişörtle duruşmaya geldiği için tepki çeken sanıklardan eski astsubay Gökhan Güçlü’nün, “Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ’un tarafsızlığını yitirdiği” iddiasıyla verdiği “reddi hakim” talebi dilekçesi görüşüldü.
Reddedildi
Mahkeme heyetinin kararını açıklayan Baştoğ, sanık Gökhan Güçlü’nün mahkeme başkanına yönelik “reddi hakim” talebi dilekçesinde belirttiği hususların yerinde olmadığı, açıkça yargılamayı uzatma amacına yönelik olduğu anlaşıldığından red talebinin oy birliğiyle geri çevrilmesine karar verildiğini söyledi.
Dilekçede duruşmaların geç saatlere kadar sürdüğüne yönünde ifadelerin yer aldığını belirten Baştoğ, duruşmanın sadece iki gün geç saate kadar devam ettiğini dile getirdi. Baştoğ, uzamanın sanıkların savunmasını bölmek istemelerinden ve bazı sanıkların savunmasının çok uzun olmasından kaynaklandığını vurguladı.
“Sağlıklı ortamda yapılamıyor”
Söz alan sanık Güçlü’nün “Duruşmalar geç saatlere kadar sürdüğü için yargılama sağlıklı bir ortamda yapılamıyor, uyuyorsunuz.” iddiası üzerinde Baştoğ, “Ben uyumuyorum sizler uyuyorsunuz, kayıtlarımızda mevcut. Biz de etten kemikteniz. Sürekli duruşma yapmak bizleri de yoruyor ama duruşmanın sağlıklı ilerlemediği doğru değil. Savunmaları dikkatle dinliyoruz.” dedi.
Bazı sanıkların savunma hakkı kapsamında değerlendirilemeyecek söylemlerde bulunduğuna dikkati çeken Baştoğ, dünkü oturumda defalarca yaptığı uyarılara rağmen şov yapmaya ve başkalarına saldırmaya çalışan iki sanığın savunmasını sonlandırmak zorunda kaldıklarını hatırlattı.
“Çocukluğundan başlıyorlar”
Savunma kapsamı dışına çıkılmaması konusunda sanıkları uyaran Baştoğ, “Burası duruşma salonu, şov ve gösteri salonu değil. Kimsenin savunmasını kısıtlamıyoruz ama savunma sınırlarının dışına çıkılmasına müsaade edemeyiz. Bazı sanıklar çocukluğundan başlayıp geçmişini anlatıyor, sabırla dinliyoruz. Savunma hakkı, başka insanlara saldırma, hakaret etme hakkı vermez. Böyle bir durum olduğunda müdahale etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı
Duruşmaya sanıkların esas hakkındaki savunmasıyla devam ediliyor.
Bu haber en son değiştirildi 26 Ağustos 2017 20:13 20:13
Metro İstanbul’da Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde işveren tarafından herhangi bir teklif sunulmaması üzerine Demiryol-İş Sendikası'na…
Tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep eden üniversite öğrencileri Kadıköy Festival Park'ta dayanışma sahnesi kurdular
Laiklik Meclisi İzleme Merkezi tarafından düzenli periyotlarla hazırlanan Laiklik İhlalleri Raporu'nun Şubat 2025 dönemine ait…
ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye Büyükelçisi adayı Thomas Barrack, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonunda yaptığı…
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarının gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından süren eylemlere katılan…
İBB'ye yönelik operasyonların ardından başlayan protestolarda tutuklanan öğrencilerden birinin cezaevinde saldırıya uğradığı iddia edildi. Yaşananları…