Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Hollanda’da ‘Türk bayrağı’ krizi

Reklam

Hollanda’nın parlamento merkezi Lahey’de Noordeinde Sarayı’nın karşısında bulunan bir binanın Türk bayraklarıyla donatılması, ülkenin gündemine oturdu.

Hollanda Kralı Willem Alexander’in çalışma ofisinin karşısındaki binanın bir Türk işadamı tarafından kiralandığı iddia ediliyor. Kentin ünlü caddelerinden Noordeinde’deki binanın yeni kiracısının kimliği belirlenemezken, binanın 38 yaşındaki sahibi Bobby Bras’la belediye arasında uzun süredir ciddi bir sürtüşme yaşandığı, bayrakların da bu tartışmaya ‘alet edilmiş’ olabileceği ifade ediliyor.

“Kaldırılsın” talebi

De Telegraaf gazetesine göre Lahey’deki yerel parti Groep de Mos, Kral’ın çalışma sarayının karşısında bir binanın camlarına içten asılan Türk bayraklarının insanların tepkisini çekeceği için acilen kaldırılmasını istedi.

Türk bayraklı binanın Lahey’in Noordeinde bölgesindeki çarşıda ve Hollanda Kralı Willem Alexander’ın çalışma sarayının çaprazında bulunmasına dikkat çeken Groep de Mos, bu tutumun kabul edilemez olduğunu savundu. Sadece Türk bayrağının değil Çin, Amerika vs bayrakları da olsa bu konumdaki binalara başka bir ülkenin bayraklarının asılmaması için belediyenin yaptırım uygulaması gerektiğini aktardı.

Ofisin sahibinden açıklama

Konuyla ilgili açıklama yapan ofisin sahibi Bobby Bras, “Belediyenin işini iyi yapması güzel. Ancak ortada abartıldığı gibi bir sorun yokken, belediye çalışanlarının bilgisayarlarının arkasından yorum yapmak yerine, vatandaşlarıyla birlik olması gerekir, çözüm üretmesi gerekir. Kendimizi sıkı yönetimde gibi hissediyor işlerimi engelliyorlarmış gibi düşünüyoruz” sözleriyle tepki verdi.

Hollanda medyasındaki iddialara göre Bras, tarihi binayı 5 lüks dairelik bir apartmana dönüştürmek istiyor. Lahey Belediyesi ise tarihi olması sebebiyle binada yenileme çalışmalarına izin vermiyor.

Bu haber en son değiştirildi 12 Mayıs 2017 00:57 00:57

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam