Reklam
Kategoriler: İç Açı

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Suriyelilerle gerginlik’ açıklaması

Reklam
İçişleri Bakanlığı, son dönemde sık sık gündem olan Suriyeli göçmenlerin karıştığı olaylarla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ”Suriyelilerle gerginlik abartılarak infial yaratılıyor. Suriyelilerin Türkiye’deki suç oranı yüzde 1,32’dir” denilerek, konunun abartılmaya çalışıldığı savunuldu.
Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
Suriyeli misafirlerimizle gerek kendi aralarında gerekse vatandaşlarımızla zaman zaman yaşanan gerginlikler son günlerde çarpıtılarak, abartılarak toplum içinde infial yaratacak bir dille aktarılmakta; misafirperverlik ve ensar ruhuyla bağdaşmayacak şekilde, başka bir boyuta taşınmak istenmekte; bu konu bir fitne, nifak ve iç siyaset malzemesi haline getirilmeye çalışılmaktadır.
Buna karşın, Suriyeli misafirlerimizin suç işleme ve suça karışma oranları, elimizdeki verilerle karşılaştırıldığında, kamuoyuna yansıtılan verilerle örtüşmemekte, rakamlar bunun tam tersini göstermektedir.
Suriyelilerin Türkiye’de işlenen toplam suçlara oranı Türkiye’deki toplam nüfusları göz önünde bulundurulduğunda ülkemiz genel suçlarına göre oldukça azdır.
Suriyelilerin karıştıkları olayların Türkiye’deki toplam asayiş olaylarına oranı 2014-2017 arasında yıllık ortalama %1,32’dir. Bu olayların önemli bir kısmı kendi aralarındaki anlaşmazlıklardan kaynaklanan olaylardır. Ayrıca 2017’de Suriyelilerin karıştıkları suç olaylarında, nüfuslarındaki artışa rağmen bir önceki yılın ilk 6 ayına oranla %5’lik bir azalma olmuştur.”

Bu haber en son değiştirildi 7 Temmuz 2017 20:36 20:36

Reklam

Önceki Haberler

ÖZEL HABER | Okullarda gericilik hız kesmiyor: Zil sesi yerine ilahi çalıyorlar

Niğde Merkez'de bulunan 19 Mayıs Ortaokulu'nda zil sesi yerine ilahi çalındığı ortaya çıktı.

15 Mayıs 2024 18:25

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Fico'nun hayati tehlikesinin bulunduğu…

15 Mayıs 2024 18:13

Floransa’da öğrenciler Filistin için eylemlere başladı

Floransa’da üniversite öğrencileri İsrail’in Filistin’de soykırımına karşı San Marco meydanında işgal eylemine başladı. Filistinli Gazeteci…

15 Mayıs 2024 18:07

İrlanda, Filistin devletini tanıyacağını açıkladı

İrlanda, birkaç ülkeyle ortak şekilde Filistin devletini tanımak için görüştüklerini, bu ay bitmeden Filistin devletini…

15 Mayıs 2024 16:55

Kamuda tasarruf Diyanet’e işlemedi: Lüks otelde toplantılara devam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf planını anlatırken “Kamuda toplantı artık lüks otellerde yapılmayacak”…

15 Mayıs 2024 16:50

Gericilik okullarda sınır tanımıyor: ÇEDES kapsamında Kuran kursu açtılar

Samsun’da bulunan bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersliği adı altında Kuran Kursu sınıfı…

15 Mayıs 2024 16:45
Reklam