İki oğlunu üst düzey görevlere atadı!

Suudi Arabistan Kralı devlet yönetiminde değişiklikler yaptı.

İki oğlunu üst düzey görevlere atadı!

Geçtiğimiz hafta içerisinde ABD Savunma Bakanı James Mattis’in ziyaret ettiği Suudi Arabistan’da devlet yönetimi ve bürokraside değişiklikler oldu.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, imzaladığı 40’dan fazla kararname ile aralarında bazı bakanlar ve Kara Kuvvetleri Komutanının da olduğu çok sayıda ismi görevden alarak yerlerine yeni atamalar yaptı. Kral Selman iki oğlunu üst düzey görevlere atadı.

Washington Büyükelçisi, İstihbarat Başkan Yardımcısı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve bazı bakanlar görevden alındı, yerlerine yeni atamalar yapıldı.

Kral Selman’ın iki oğlu da yeni kararnameyle üst düzey görevlere atandı. Emir Halid bin Selman bin Abdulaziz Washington Büyükelçisi olurken, Emir Abdulaziz bin Selman da Enerjiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak atandı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Aid bin Avad bin Aid Eş-Şelevi görevinden alınarak Savunma Bakanlığı Müsteşarlığına atandı. İstihbarat Başkan Yardımcısının yerine ise Koalisyon Sözcüsü Ahmed Hasan Asiri getirildi.

Ülkede Güvenlik Konseyi kuruldu, Sosyal İşler Bakanı Halid bin Abdullah da görevden alınarak hakkında soruşturma açıldı.

Öte yandan, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği, Yatırım Genel Sekreterliği, Meteoroloji ve Çevre Güvenliği Genel Sekreterliği, Gümrük Genel Müdürlüğü, Belediyeler Bakanlığı ile birlikte birçok emirliğe “emirlik yardımcısı” statüsünde atama gerçekleştirildi.