Reklam
Kategoriler: Dış Açı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin kardeşi gözaltına alındı

Reklam

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin erkek kardeşi ve danışmanı Hüseyin Feridun’un mali suçlar nedeniyle gözaltına alındı.

İran yargı sözcüsü Gholamhossein Mohseni-Ejeie, Feridun’un cezaevine gönderildiğini söyledi. Mali suçlara ilişkin ise ayrıntı verilmedi.

Ancak Feridun, daha önce devlete ait sigorta şirketindeki yöneticilere şişirilmiş maaşlar ödenmesiyle ilgili skandalda adı geçen yetkililerle bağlantılı olmakla suçlanmıştı.

Yargı sözcüsü, “Bu kişiyle (Feridun) ilgili olarak çok sayıda soruşturma yürütülüyordu, aynı zamanda başka isimler de soruşturuluyordu, bu isimlerden bazıları hapiste” diye konuştu.

Sözcü, Feridun’un dün kefaletle serbest bırakıldığını ancak kefalet şartlarını yerine getiremediği için cezaevine gönderildiğini ifade etti. Sözcü, bu şartların yerine getirilmesi durumunda Feridun’un yeniden serbest bırakılabileceğini söyledi.

Hüseyin Feridun ise görevini kötüye kullandığı suçlamalarını reddediyor.

Geçen yıl Mayıs ayında devlete ait sigorta şirketinin yöneticilerinin maaşları kamuoyuna sızmıştı. Bazı maaşların asgari ücretin 50 katı olduğu ortaya çıktı.

Kardeşinin adının mali suçlara karışması Cumhurbaşkanı Ruhani’yi de zora sokmuştu ancak Ruhani, Mayıs ayındaki seçimlerde yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

Seçim kampanyası boyunca Ruhani’nin yolsuzluk karşıtı politikaları eleştirildi.

Televizyondaki bir tartışma programında Ruhani, akrabalarına yönelik yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturmaları engellemekle suçlanmıştı.

(BBC Türkçe)

Bu haber en son değiştirildi 17 Temmuz 2017 23:32 23:32

Reklam

Önceki Haberler

Röportaj | Dublin Trinity Üniversitesi’ndeki Filistin eylemlerinde yer alan öğrenciler anlatıyor

Geçtiğimiz günlerde İrlanda'nın Dublin şehrinde bulunan Trinity Üniverisitesi öğrencileri Filistin ile dayanışma gösterisi düzenlemişti. Yurtsever…

9 Mayıs 2024 17:53

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’tan hükümete Biden uyarısı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, hükümet yetkililerine, Refah'a kapsamlı saldırı olması durumunda İsrail'e silah sevkiyatını durduracağını…

9 Mayıs 2024 16:09

Eğitim sendikalarından okul müdürünün öldürülmesine tepki

Eğitim sendikaları, İstanbul’da Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan’ın 5 ay önce okuldan…

9 Mayıs 2024 16:03

TTB’den okul müdürünün öldürülmesine tepki: Toplumsal yapıda onarımı zor etkiler bırakmaktadır

TTB, İstanbul Alibeyköy’de okul müdürü İbrahim Oktugan’ın okuldan uzaklaştırılan öğrencisi tarafından öldürülmesiyle ilgili “Hekimlik ve…

9 Mayıs 2024 14:01

Bakan Koca pazartesi günü başlayacak yeni randevu sistemini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Onaylı Randevu Dönemi' ismi verilen yeni randevu sisteminin pazartesi günü başlayacağını…

9 Mayıs 2024 13:55

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, yılın 2. Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda açıklamalarda…

9 Mayıs 2024 13:49
Reklam