İran'da eş zamanlı saldırılar: Ölü ve yaralılar var

Ajanslar İran Meclisi'nde çatışma yaşandığını duyurdu.

İran'da eş zamanlı saldırılar: Ölü ve yaralılar var

İran’ın başkenti Tahran’da Meclis binasına ve Ayetullah Humeyni’nin türbesine giren silahlı saldırganlar çevreye ateş açtı. Yetkililer saldırılarda en az 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Güncelleme

İran basını, Meclis’i basan 4 saldırganın da etkisiz hale getirildiğini ve rehine krizinin sona erdiğini duyurdu.


Güncelleme

İran İçişleri Bakan Yardımcısı, saldırganların, parlamentonun ana kapısından kadın kılığında girdiğini açıkladı. Bakan Yardımcısı’na göre, saldırganlardan biri canlı bombaydı ve kendini patlattı, bir diğer saldırgansa vurularak öldürüldü.


Güncelleme

4 kişinin rehin alındığı öğrenilen olayda saldırgan Meclis binasındaki bir pencerede silahıyla böyle görüntülendi:


Güncelleme

Tesnim Haber Ajansı muhabiri, Meclis’in kapatıldığını ve milletvekillerinin çıkışına izin verilmediğini bildirdi.

Ajans, henüz teyit edilmeyen bir habere göre 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin halen rehin tutulduğunu duyurdu.


Güncelleme

İran Meclisi’ndeki silahlı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken İran basını, Meclis’e ateş açan 3 saldırganın yakalandığını duyurdu.

Reuters muhabiri Perisa Hafızi, Meclis’te kontrol altına alınan saldırganların bir odada tutulduğunu ifade etti. Parlamento binasında güvenlik seviyesinin üst düzeye çıkarıldığını söyleyen Hafızi, saldırının düzenlendiği saatlerde Meclis binasının çok kalabalık olmadığını, saldırganların ilk olarak havaya ateş açtığını kaydetti.


Güncelleme

Humeyni Türbesi önündeki canlı bombanın kendini patlattığı öğrenildi.


Güncelleme

Press TV, Meclis baskınında 8 kişinin yaralandığını duyururken, Mehr Haber Ajansı da yaralı bir güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini duyurdu.


Güncelleme

İran merkezli Press TV, başkent Tahran’ın güneyindeki İmam Humeyni Türbesi’nde silah sesleri duyulduğunu, yaralı sivillerin olduğunu aktardı.


Fars ve Mehr haber ajanslarının haberine göre, İran Meclisi’nde silah sesleri duyuldu.

Meclis’te silah seslerinin devam ettiği ve bir güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi. İran basınında yer alan haberlerde, bir kişinin parlamentoya girerek güvenlik güçlerine ateş açtığı ve sonrasında kaçmaya çalıştığı ifade edildi.

Tasnim Haber Ajansı, Meclis’e giren 3 kişinin ilk belirlemelere göre 2 kişiyi yaraladığını duyurdu. Çatışmanın devam ettiği parlamento binasında saldırganların bazı kişileri rehin aldığı belirtiliyor.

Tahran Milletvekili İlyas Hezreti, saldırganlardan ikisinin kalaşnikof, birinin ise tabanca taşıdığını açıkladı.

Humeyni’nin anıt mezarında saldırı

Tahran’ın güneyinde bulunan Humeyni’nin anıt mezarında da bir kişinin intihar saldırısı düzenlendiği belirtildi.