Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘IŞİD okulu’ komple satılık

Reklam

Ankara’da geçen yıl gerçekleştirilen operasyonlarda, “kitabevi” olarak bilinen beş katlı bir binanın IŞİD’in çocuklara eğitim vermek amacıyla kullandığı ortaya çıkmıştı. IŞİD izlerinin hâlâ durduğu binaya satılık ilanı asıldı.

Ankara’da geçtiğimiz yıl IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, “kitabevi” olarak bilinen ancak örgütün çocuklara eğitim verdiği ortaya çıkan bina satılığa çıkarıldı. Binanın çeşitli yerlerinde IŞİD’e ait amblemlerin olduğu görülürken, bazı katlarda abdest alma bölümleri kurulmuş olması dikkat çekti. Merdivenleri halı kaplı olan ve içerisinde 10 dairenin bulunduğu binada daireler arası bölmelerin yıkılarak daireden daireye geçiş yapılma imkanı sağlandığı ve alanın genişletilerek mescit ve derslik olarak kullanıldığı öğrenildi.

Milliyet’ten Paşa Alyurt’un haberine göre, Ulucanlar Caddesi Yavaşlar İş Hanı’ndaki bir binada yaşları 9 ile 17 arasında değişen 27 çocuğa örgüt tarafından eğitim verildiği tespit edilmişti. Operasyonun ardından hazırlanan iddianamede de binaya gerçekleştirilen baskın sonucunda yapılan aramalarda 25 adet “Selefin Ahlakı”, 4 tane üzerinde El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in fotoğrafının bulunduğu “Cihad Menhecine” adlı kitap, 10 adet yasaklı “Şehadet Yolunda Cihad Erleri” adlı kitap, 6 adet “Kayıp Minare Dr. Abdullah Azzam” kitabı, 1 adet Ebu Hanzala CD’si ile 15 adet pembe ve mavi renkli, üzerinde IŞİD bayrağının ve simgelerinin bulunduğu karne ele geçirildiği belirtilmişti.

Operasyon sonrası gözaltına alınan IŞİD üyeleri hakkında düzenlenen iddianamede, binada yatılı olarak kalan çocukların buraya sosyal medyadaki ilanla alındığı, eğitim sonunda da çocuklara karne verildiği ifade edilmişti. 10 daireden oluşan binaya ‘komple satılık’ ilanı asıldı. Binanın değerinin bir milyon 200 bin lira olduğu belirtiliyor.

Reklam

Önceki Haberler

Gençlik beş ilde laiklik buluşmaları düzenliyor: Karanlığa teslim olmayacağız!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Türkiye'nin farklı noktalarında "Laiklik Özgürlüktür" başlıklı etkinlikler düzenliyor.

11 Mayıs 2024 12:00

Laiklik Meclisi’nden “Emperyalizm ve Laiklik” konulu video: Konuşmacı Dr. Alper Akçam

Laiklik Meclisi üyesi Dr. Alper Akçam'ın "Emperyalizm ve Laiklik" başlıklı bir videosu yayımlandı.

11 Mayıs 2024 11:30

Filistin’in BM’ye üyeliği ile ilgili karar: Gözlemcilikten bir adım ilerisine geçildi

BM Genel Kurulu, Filistin'in BM üyeliğinin BMGK'de tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı…

11 Mayıs 2024 10:55

Yargıtay Başkanlığı seçiminde gelişme: Muhsin Şentürk adaylıktan çekildi

AYM'nin Can Atalay kararını tanımayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 35 tur boyunca…

11 Mayıs 2024 10:28

9. Yargı Paketi taslağı ortaya çıktı: Etki ajanlığı ve kadınların soyadı konuları öne çıkıyor

9. Yargı Paketi taslağına göre 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 339’uncu maddesinden sonra gelmek üzere…

11 Mayıs 2024 09:47

İsrail, Refah’a dönük operasyonu genişletiyor

İsrail basınında Refah'a dönük operasyonun genişletileceğine dair bilgiler yer aldı.

11 Mayıs 2024 09:05
Reklam