Reklam
Kategoriler: Dış Açı

IŞİD’e katılan Fransızların yüzde 20’si hâlâ devletten sosyal yardım alıyormuş

Reklam

Terör örgütü IŞİD’e katılan Fransızların, Suriye ve Irak’tayken devletten sosyal yardım almaya devam ettiği ortaya çıktı. Le Figaro gazetesinde yer alan haberde, IŞİD’e katılan Fransızların yüzde 20’sinin, örgüte katılmadan önce devletten aldıkları sosyal yardımları, Suriye ve Irak’tayken de almaya devam ettiği bildirildi.

Normal şartlarda kişinin kimliğini ibraz ederek bizzat kendisinin alabileceği yardımların, çeşitli yöntemlerle teröristlerin yakınları tarafından alındığı, Suriye ve Irak’ta örgüt bünyesinde savaşan yakınlarına gönderildiği bilgisi paylaşıldı. Yardımların havale yoluyla teröristlere ulaştırıldığına dikkat çekilen haberde, 2016’da bu bağlamda 420 yasa dışı havalenin gerçekleştiği ve bu işlemleri yapan 190 kişinin tespit edildiği vurgulandı.

Haberde, soruşturmayı yürüten polislerin, ilgili kişilerin sosyal yardım alamaması ve söz konusu havalelerin engellenmesi için ilgili kurumlara isim listesi gönderdiği ifade edildi. Bu şekilde Fransa’dan dolaylı olarak örgüt saflarına giden miktarın 2 milyon avroyu bulduğu tahmin ediliyor. Fransız teröristlerin savaş esnasında hiçbir gelir kaynağı olmadığı için bu yöntemle kendilerini finanse ettikleri belirtiliyor.

Fransa’da 2015 yılında meydana gelen terör saldırılarından sonra Avrupa’dan 3 bin, Fransa’dan 700 kişinin terör örgütü IŞİD’e katıldığı bildirilmişti.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam