İsmailağacı validen tekbirle karşılama görüntülerine açıklama

AKP eliyle beslenip büyütülen İsmailağa cemaatine mensup olduğu iddia edilen Sakarya Valisi, kendisiyle ilgili medyaya yansıyan görüntüleri savundu.

İsmailağacı validen tekbirle karşılama görüntülerine açıklama

AKP eliyle beslenip büyütülen İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Metin Balkanlıoğlu’nun kardeşi Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, cemaat üyeleri tarafından tekbirlerle karşılanarak koltuğa oturtulduğu iddialarına yalanlamaya çalıştı. Vali Balkanlıoğlu, ziyarete gelen kişilerin ’15 Temmuz gazileri’ olduğunu öne sürdü.

Son Valiler Kararnamesi ile Ordu’dan Sakarya Valiliği’ne atanan, hakkında İsmailağa cemaatine mensup olduğu ile ilgili yoğun iddialar olan İrfan Balkanlıoğlu, 4 Temmuz’da görevine başladı. Balkanlıoğlu bugün basın toplantısı düzenleyerek, İsmailağa cemaatinin üyeleri tarafından tekbirlerle karşılanarak koltuğa oturtulduğu iddialarına yanıt verdi.

‘Hatıraları canlandıralım’ demişler

Görüntülerin “15 Temmuz gecesine ait olduğunu ve gelen kişilerin cemaat mensubu olmadığını” savunan Vali Balkanlıoğlu, “Ordu Valiliği’nden Sakarya Valiliği’ne 4 Temmuz günü gelip burada göreve başladım. 4 Temmuz, peşinden 15 Temmuz seneyi devriye. Eşkıyaların memlekette demokrasiyi yok etme girişimlerinin seneyi devriyesi. Toplumun bunu hatırlaması, anılması gerekiyordu. Hükümetimizden bize gerekli talimatlar geldi. Büyük bir anma etkinlikleri yapıldı. 15 Temmuz Cumartesi günü büyük etkinlikler yapıldı. 15 Temmuz anıldı ve eşkıyalar protesto edildi. Gece saat 03.00’e kadar meydanda kaldım. Biraz rahatsızlanınca eve gelmiştim. Valilik, zamanında 15 Temmuz eşkıyalarınca basıldığı için, yaralılar varmış. Konuta geldim telefon geldi. ‘Sayın Valim, Valiliğin önündeyiz hatıraları canlandırmak istiyoruz gelir misiniz?’ dediler. Biz de rahatsız olmamıza rağmen geldik, valiliği açtık. Merdivenlerden yukarı çıkarken o günü de hatırladıkları için Allahu ekber diyenler oldu. Biz de yapmayın diyecek halimiz yok. Makamda arkadaşlara teşekkür ettik. 15 Temmuz gecesinde vuku buldu bu olay, bizim sosyal medya adresimizde de yer aldı. Valilik sitesinde bu olayı paylaştılar” dedi.

‘FETÖ’ dışındakiler ‘dindar insanlar’mış

PKK saldırısında öldürülen Mardin Derik İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün babasının kendisine ziyaretini de cemaat ziyareti olarak yansıtıldığını ifade eden Balkanlıoğlu, kendisine yönelik eleştirel haberlere de “FETÖ ile mücadele ederken diğer dindar insanlarla neden mücadele edilmiyor, onlar da tehlike teşkil ediyor gibi algı oluşturuluyor” sözleriyle tepki gösterdi.

Vali Balkanlıoğlu’nun sözlerinin devamı şöyle:

“Muhammed Safitürk kaymakamımız Derik’te odasına bomba yerleştirilerek şehit edilmişti. O da buralı, babası burada ikamet ediyor. Biz şehitlerimizi ve gazilerimizi ziyaret ettiğimiz de ona da uğramıştık. Sayın bakanımız geldiğinde ona da gittik. O muhterem baba iadeyi ziyarette bulundu. Diyanet’te imam iken emekli olmuş birisi. Kendisi gibi hocalardan 4-5 kişiyle birlikte bana iadeyi ziyarete geldi. Bu olayda tarikat mensupları valiyi ziyaret etti, valiyi makamına oturttu, FETÖ ile mücadele ederken diğer dindar insanlarla neden mücadele edilmiyor, onlar da tehlike teşkil ediyor gibi algı oluşturmaya çalıştılar. Kamuoyunun bilmesi açısından size iletmiş oldum”