Reklam
Kategoriler: İç Açı

İtalya’dan gelen Caretta Caretta Türkiye’de aldığı darbelerle öldü

Reklam

Yaşamını izlemek ve hangi rota ile derinlikte bulunduğunun tespiti için 2014 yılında İtalya’da üzerine takip cihazı takılan caretta caretta, Mersin açıklarında öldükten sonra kıyıya vurdu.

Bulunduğu rota, derinlik ve yaşam alanı ilgili bilgiler almak için 2014 yılında İtalya’da üzerine takip cihazı takılan caretta caretta, Mersin kıyısında ölü bulundu.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzerinde takip cihazı bulunan caretta caretta cinsi bir deniz kaplumbağasının ölü olarak Davultepe sahilinde karaya vurduğunu söyledi.

Yapılan incelemede, caretta carettaya İtalya’nın Napoli şehrindeki bir araştırma enstitüsünde üzerine uydu cihazının takıldığını belirlediklerini ifade eden Ergene, şöyle konuştu:

“Santo Stefano Adası’ndan 9 Ekim 2014 tarihinde FB 1305 numaralı marka ve uydu takılarak gönderilen genç bir bireydi. Üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmiş. İtalya ile haberleştik. Kaplumbağanın ne zaman nerede olduğunu onlardan öğrendik. Biz markasından da kime ait olduğunu anlamıştık. Kaplumbağa izlemelerini takip eden bir internet sitesi var. Orada bilgilerine ulaştık. İtalya’dan buraya kadar bir geliş söz konusu.”

Darbeden ölmüş

Ergene, caretta carettanın 15-20 yaş arasında olduğunu bildirerek, “Kafasında bir kırık vardı. Ölümünün ondan kaynaklanabileceğini düşünüyoruz. Kafada kırıklar deniz içerisinde balıkçılardan da olabilir ama net değil. Tekne çarpması da olabilir. Onunla ilgili kesin yargıya varamadık. Kafasındaki kırık oldukça kötü bir kırıktı. Bu darbeden ölmüş.” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 11 Ağustos 2017 20:01 20:01

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam