İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) uzun zamandır çalışmalarını yürüten Dans Kulübü, üniversite yönetiminin kulübe salon vermediğini duyurdu.
Üniversiteliler yaptığı açıklamada, çalışmalarını devam ettirebilmek için salon talep ettiklerini ancak yönetimin, “Salonlar boş olsa dahi ders açmanıza izin vermiyoruz” cevabını aldıklarını belirtti.
Kulüp üyeleri, boş koridorda bile derslerini sürdürebileceklerini söylemelerinin ardından ise okul yönetimi “Ne olursa olsun ders açamazsınız” dediğini belirtti. İTÜ Dans Kulübü ise salon yasağının ardından “İTÜ Dans Kulübü Direniyor” isimli bir imza kampanyası başlatarak sıra arkadaşlarını desteğe çağırdı.
“Boş olsa dahi salon vermiyoruz”
İmza kampanyasının metninde, yaşananlar şu ifadelerle dile getirildi:
“Bir aylık uğraşımız sonucunda bugün itibari ile İTÜ Dans Kulübü’nün kur derslerinin kapatılmasına engel olamadık. Tabii ki bize böyle denmiyor, ama 400 kişiye 10 metrekarelik salonu iki gün vermenin başka bir açıklaması yok ne yazık ki.
Hepimiz çok kırgın ve kızgınız.
Bahsettiğimiz kulüp geçen dönem 1500 saat ders yaptı. 180 kişi aynı anda sahneye çıktı. Fotoğrafta da görebilirsiniz.
İTÜ’nün, amacı sosyalleşmek, gelişmek, ürün çıkarmak, çağdaşlaşmak olan; dönemlik 400 üyeye sahip en büyük ve en aktif kulüplerinden biri olarak derslerimize yine aynı şekilde devam etmek istiyoruz.
Şu an bu kulübün gösteri ekibindeki dansçı sayısı 200 olmakla beraber 400’den fazla da yeni üyesi var. Dolayısıyla 10 metrekarelik salonun İTÜ Dans Kulübü’ne haftalık 6 saat verilmesi ve ürün çıkarmasının beklenmesi izah edilemez; zira geçen sene dans kulübü haftada 7 gün hafta içi her gün 6, hafta sonu 10 saat çalışarak bu başarıyı elde etti.
Şu an yönetimin bize karşı tutumu ‘Salonlar boş olsa dahi ders açmanıza izin vermiyoruz’ şeklinde. Biz buna ‘Biz salon istemiyoruz, herhangi boş bir koridorda dahi derslerimizi sürdürmek istiyoruz’ diye karşılık verdik ancak yönetimin bize cevabı ‘Her ne olursa olsun ders açamazsınız’ oldu.
Bu konuda hem geçen yıllardaki öğrencilerimize hem de kulüpler şenliğinde kulübümüze yeni kayıt olmuş arkadaşlarımıza karşı mahcubuz. En yakın zamanda bu durumun çözülmesini diliyoruz ve herkesin desteğini bekliyoruz.”
Tüketim boykotu çağrısı yaptıkları nedeniyle gözaltına alınan oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu ve 10 kişi ,…
Antep’te bulunan Ecoplast fabrikasında çalışan işçi Cüneyt Tişkaya boykot çağrısını paylaştığı için işten çıkarıldı.
Sosyal medyadan boykota destek veren oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu dahil 11 kişi gözaltına alınmıştı.. Saraçhane…
ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin 185 ülke için yüzde 1o ile yüzde 50 arasında gümrük…
Sosyal medyadan boykota destek veren oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu dahil 11 kişi gözaltına alınarak emniyete…
TRT, boykot çağrısına destek verdikleri gerekçesiyle kanallarındaki dizilerde rol alan sanatçıları projelerden çıkartmaya devam ediyor.