Microsoft Araştırma Merkezi ve Cambridge Üniversitesi’nin ortak geliştirdiği çalışma sonucunda, bilgisayar kodu yazabilen yapay zeka geliştirmeyi başardılar.
DeepCoder olarak adlandırılan yapay zeka, daha önceden yazılmış olan kodları kopyalayarak hafızasına kaydederek kendisinden istenen basit kodları yazabiliyor. Daha önce geliştirilen teknolojilerin aksine DeepCoder’in öğrenebilme yetisi var. Hangi kodların işe yaradığını, hangilerin ise işe yaramadığını ayırt edebiliyor.
Benzeri bir teknolojinin 2015 yılında MIT tarafından geliştirilmişti. Bu teknoloji, bilgisayar yazılımlarında oluşan hataları (bug) kendi kendisine tespit edip düzeltebiliyordu.
Emek gücünün yerini teknoloji mi alacak?
Teknolojinin ve yapay zekanın bu denli geliştiği günümüzde, önümüzde duran en önemli sorunlardan bir tanesi ise teknolojinin emek gücünün yerini alıp alamayacağı veya ne ölçüde alabileceği. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte önümüzdeki 10 yıl içinde birçok insanın işini elinden alacağını belirten konu uzmanları, dijitalleşmenin zaten hali hazırda var olan işsizlik seviyelerini iyice arttıracağı yorumunu yapıyorlar.
Bu haber en son değiştirildi 9 Mart 2017 15:40 15:40
Burjuvanın "satıcı ruhu" diline ve davranışlarına işlemiştir; tüm ilişkilerini iş terimleriyle ve ekonomik kategorilerle açıklamaktadır.…
İzmir Konak'ta 2 üniversite öğrencisi, "boykot" yazılaması gerekçe gösterilerek, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklandı.
Gaziantep Gaziantep 4. Organize sanayi bölgesinde Eruslu Global fabrikasında çalışan Cüneyt Tişkaya. 'nisan tarihinde yurt…
Türkiye Barolar Birliği'nin Ankara'daki genel merkezinde toplanan binlerce avukat 5 Nisan Avukatlar Günü'nde "Savunmanın Bağımsızlığı…
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yarından itibaren elektriğe konut aboneleri için yüzde 25 zam yapılacağını…
‘Komünizm tehlikesine karşı’ ABD öncülüğünde 4 Nisan 1949’da kurulan savaş örgütü NATO, 76 yıldır katliamlar,…