Kılıçdaroğlu: Gül ve Akşener'i koşulsuz destekleriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2019'da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi 'ittifak' tartışmaları ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu: Gül ve Akşener'i koşulsuz destekleriz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2019’da yapılması planlanan seçimler öncesi Cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşulan isimlerden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İP Genel Başkanı Meral Akşener’e destek verebileceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun sözleri akıllara 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP’nin ortak adayı olarak çıkarılan Ekmeleddin İhsanoğlu ‘vaka’sını getirdi.

Habertürk TV’de Ece Üner’in sunduğu ‘Enine Boyuna’ programına katılan Kılılçdaroğlu, Üner’in  “Meral Akşener ve Abdullah Gül’ün isimleri gündeme getiriliyor cumhurbaşkanı adaylığı konusunda. Destek verir misiniz?” sorusuna “Koşulsuz destek veririz” cevabını verdi.

İki ismi ‘Demokrasiden yana’ olarak gördüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, “Demokrasiden yana kim varsa o paydada buluşacağız. Demokrasiden yana olanların en az yüzde 60’ı sağlaması lazım. Partiler arasında ittifak olmaz, kanuna aykırı. İttifak belli bir düşünce çerçevesinde olur. Kim demokrasiyi savunuyorsa koşulsuz destek veririz. Türkiye’ye demokrasiyi kim getirecekse başımın üstünde yeri var.” ifadelerini kullandı.

CHP lideri, kendi adaylığı ile ilgili soruyu da “Cumhurbaşkanı adaylığı olabilir. Yeri ve zamanı gelince, araştırmalar yapılır, parti içinde bunu konuşuruz ve karar verilir.” diye yanıtladı.