Reklam
Kategoriler: İç Açı

Kılıçdaroğlu’ndan ‘dokunulmazlık’ yanıtı: Pişmanlık yok

Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına yol açan dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek vermesiyle ilgili yapılan eleştirilere “Herhangi bir pişmanlık yok” diye cevap verdi.

RS FM’de Yavuz Oğhan‘ın konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Dokunulmazlık konusunda herhangi bir pişmanlık söz konusu değil. Burada önemli olan Anayasa Mahkemesi kararları bağlamında milletvekilleri yargılanır ama milletvekilleri tutuklanamaz. Neden tutuklanamaz çünkü millet seçti ve seçilen milletvekilinin o milleti temsil hakkı var. Tutukladığın andan itibaren kendisine oy veren kitlenin, seçmenin temsilini de mahkum etmiş oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

‘Edirne Cezaevi’ sorusu

Kılıçdaroğlu, “Bu yürüyüş Enis Berberoğlu’nun tutuklu olduğu Maltepe Cezaevinde’mi bitecek, yoksa HDP’li Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olduğu Edirne Cezaevine kadar devam mı edecek?” soru için de “Yürüyüşümüzün belki son gününde bu konuda bir karar çıkacak. Bu karar çerçevesinde yürüyüşümüzü ya Silivri’ye kadar yapacağız ya da Maltepe’de keseceğiz. Ama yürüyüşümüzü Maltepe’de de kessek, Silivri’de de kessek adalet konusunda arayışımız ve adaletin gerçeklemesi konusundaki çabamız devam edecek” açıklamasında bulundu.

Bu haber en son değiştirildi 17 Haziran 2017 16:10 16:10

Reklam

Önceki Haberler

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06

Erdoğan’dan Kobani Davası’na dair açıklama: Memnuniyet duyuyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani Davası hakkında yaptığı açıklamada mahkemenin verdiği karardan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

20 Mayıs 2024 16:01

Helikopter kazasında ölen Reisi’nin cenazesi Tebriz’e nakledildi

İran'da helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri kaza mahallinden alınarak Tebriz'e intikal ettirildi. İran Cumhurbaşkanı Reisi…

20 Mayıs 2024 15:56

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Laiklik Özgürlüktür’ etkinliğinde buluştu!

TKH Gençliği aylardır yürüttüğü "Laiklik Özgürlüktür" kampanyasının buluşmasını gerçekleştirdi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Edirne'de gençler…

20 Mayıs 2024 14:54
Reklam